Ahol az állam szextippeket is ad

Popkult
2013 április 16., 08:00
  • Magyarországon kívül Japánban, Szingapúrban és Hollandiában is működik állami társkereső szolgáltatás
  • Hollandiában 396 ezer forintnyi, szépségszalonban felhasználható kupont kapnak, akik az állami társkeresést választják
  • Szingapúrban szextippeket ad a kormány
  • Itthon nem a mostani az első állam randiprogram, a Gyurcsány-kormány idején Szetey Gábor személyügyi államtitkát szervezett ismerkedős oldalt közszolgáknak
  • Május 26-án 10 millió forintból, 9 helyszínen lesz "Táncválasztó, párválasztó" néven állami randizás

- Ebben az egészben [az állami társkeresésben] csak az kételkedhet, aki azt hiszi, hogy Magyarország élen jár a hülyeségben - mondta Bergendy István, akinek zenekara próbálja majd ismerkedésre ösztönözni a magyar fiatalokat május 26-án az állami Táncválasztó párválasztó nevű rendezvényen.

Nem a mostani az első alkalom, hogy az állam itthon szerepet vállal a társkeresésben. 2007-ben Gyurcsány személyügyi államtitkára, Szetey Gábor szervezett ilyesmit, igaz akkor kizárólag közszolgáknak. Ő egyébként inkább  társaságkeresőként aposztrofálta az akkori kezdeményezést. - A lényege, hogy a különböző minisztériumokból találkozhassanak a hasonló érdeklődésű emberek - mondta.

Nemzetközi összehasonlításban viszont gyerekcipőben járunk, Szingapúrban 1983 óta működik állami társkereső program.

Szextippek a kormánytól

photo_camera Az állami társkereső honlapja Szingapúrban

Szingapúrban az állam online társkereső oldalakat működtet, párkapcsolati tanácsadást üzemeltet, és szextippeket is ad a fiataloknak.

A New York Times 2008-as tudósításából kiderül, hogy a folyamatos helyhiánnyal küszködő városállamban például a legeldugottabb parkolóhelyekről is készült lista, hogy az önálló lakással nem rendelkező fiatalok autóik hátsó ülésén zavartalanul szexelhessenek. Van államilag támogatott borkóstolás, teázás, főzőiskola, romantikus filmdélután - mind-mind azért, hogy több gyerek születhessen.

Japánban 2010-ben kezdődött hasonló program, bár ott csak egy randi portál működik állami pénzen. Programokat ők is szerveznek, például közös szemétszedésen kerülhetnek közelebb egymáshoz a japán fiatalok. A cél itt is a népesség lélekszámának növelése.

396 ezer fodrászra és pedikűrre

A legérdekesebb állami társkereső program valószínűleg Hollandiában működik. Kifejezetten egyedülálló, munkanélküli nőknek indítottak portált. Az első benyomást sem bízzák a véletlenre: minden regisztráló 396 ezer forint értékű kupont kap, amit szépségszalonokban vásárolhat le, hogy minél csinosabb legyen az első randevún.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.