Leváltották a Mazsihisz vezetőjét

POLITIKA
2013 május 12., 14:13
photo_camera mti/facebook.com

Aki követi a Mazsihisz Facebook-oldalát, élőben követhette végig, ahogy bizalmi szavazáson megvonták a bizalmat Feldmájer Pétertől, a Mazsihisz elnökétől. A közgyűlésen az elnökség több tagja lemondott, majd Zoltai Gusztáv és Feldmájer Péter bizalmi szavazást kért maga ellen. Zoltai megkapta a bizalmat, Feldmájer viszont nem, úgyhogy a Mazsihisz ügyvezetője maradt a helyén, az elnököt viszont leváltották.

Az egész azzal kezdődött, hogy a Keszler Gábor napirend előtt szót kért, és azt kérte, hogy szavazzanak az elnök visszahívásáról. Az oldal szerkesztője szerint a vita két részre osztotta a jelenlévőket: a budapestiek vitáztaka vidékiekkel. A vitában szó volt a Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítványról is, ezt Feldmájernek rótták fel, mint hibát. Az elejtett félmondatokból viszont nehéz értelmezni, mi lehetett Feldmájer leváltásának a hátterében. Feldmájer hiányában Kiss Henriette, a választási bizottság elnöke lett a levezető elnök, de egyetlen napirendi pontot sem sikerült megtárgyalni, mert vége lett a közgyűlésnek.

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.