Jack Bauer visszatér

Folytatódik a tévésorozatok egyik legnagyobb sikerének számító 24. A Fox 2014-ben jelentkezik az új évaddal, és a hírek szerint elhagyja az eddigi narratívát: mindössze 12 epizódból fog állni a történet és ugyan az egyes epizódok egy órányi történést ölelnek majd át, az évad nem 24 óra vagyis nem egy nap sztorija mutatja majd be, hanem több napét.

"Bauernek így végre jut ideje enni, aludni és vécére menni" - jegyezte meg a Verge egyik kommentelője rögtön és hasonlóan nyilatkozott Kevin Reilly a Fox elnöke, aki szerint emiatt Kiefer Sutherland még ászabb lesz, mint eddig. A terrorelhárítás nagyágyújának az eddigi szériákban ugyanis egy nap alatt nemcsak az Egyesült Államok elnökét kellett megmentenie számtalan állampolgárával együtt, hanem sokszor saját családját is, egységét, sőt volt olyan epizód, amikor ennyi idő alatt még a heroinról is le kellett szoknia. Ez idő alatt nem láttuk sem enni, sem inni, sem kakilni, pedig a verekedések és a tűzpárbajok minden pillanatát bemutatta a produkció.

Egy ideje egyébként a sorozat alkotója Howard Gordon nem tervezett újabb évadot, egy nagy, kétórás filmben gondolkodott, de az csak nem akart összejönni. Aztán előállt a Foxnál egy új sorozattervvel, amire a tévécsatorna azonnal rábólintott. Az egyes epizódok premierjeit egyébként átlagosan 8-13 millióan nézték meg az USA-ban.

A sztori az utolsó, nyolcadik évad után pár évvel fog játszódni. A bemutató jövő májusban lesz, és egész nyáron át fogja adni a Fox 24: Live Another Day címen. (Verge)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.