Grosics Gyula, a Fidesz-frakció kapusa három év alatt 8,2 milliót kapott

POLITIKA
2013 május 16., 09:44

Az Aranycsapat kapusa, a 87 éves Grosics Gyula 2011 óta különböző teljesítésekért eddig 23-szor kapott fizetést a Fidesz-frakciótól. Összesen 7,6 millió forintot.

2011. júliusig ötször 200, 200, 210, 190 és 200 ezer forintot, majd onnantól minden munkájáért 400 ezret kapott. Neki egyébként máshonnan is van pénze: a Nemzet Sportolójaként is kap havonta nettó 500 ezret, illetve nyugdíjat.

photo_camera Balra Grosics Gyula 2012. május 13-án
Fotó: MTI / Illyés Tibor

2011. januártól 2013 januárjáig mindig törvényjavaslattal összefüggő háttéranyaggyűjtés tárgyra kapott fizetést, kivéve 2011. augusztusban, akkor a Semmelweis-terv előkészítésében való közreműködésért.

Idén január óta ezekért kapott pénzt:

  • A Fidesz-frakció Sport és Turisztikai Munkacsoportja részére tanácsadás
  • Tanácsadás a felsőoktatási sport szakmai és fejlesztési programját 2020-ig átfogó Hajós Aflréd terv sportkoncepciójának kidolgozásával összefüggésben
  • Tanácsadás a felsőoktatási sport szakmai és fejlesztési programját 2020-ig átfogó Hajós Aflréd terv sportkoncepciójának kidolgozásával összefüggésben
  • A Hajós Alférd Terv főiskolákon, egyetemen történő terjesztésében és megismertetésében való közreműködés

Mivel az interneten nem találtuk nyomát, hogy Grosics is részt vett volna a Hajós Alfréd terv bemutatásában, ezért kerestük a Fekete Párducot, de egyelőre nem tudtuk utolérni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.