https://444.hu/assets/broken2.jpg

Izgalmas magyar zenekarok egy héten át: jön a Rakéta Fesztivál!

Popkult
2013 május 21., 08:41

Zene, zene, zene! A 444 örömmel jelenti be, hogy július 22. és 28. között az A38-on jön a nyár egyik legjobb, de mindenképpen legtrúbb budapesti zenei fesztiválja, a Rakéta. Egy teljes héten keresztül játszanak a hajó különböző színpadain főleg fiatal magyar zenészek, és néhány külföldi vendég. Semmi stílusgettó, itt nincs metálos nap, ravenap meg lakodalmas freejazz nap, egymást váltja a szétcincált elektronika a punkkal, a napfényes pop a technóval, rejtélyes énekesnők a sötét szintikkel.

A Rakéta Fesztivál tavaly indult, (innen a fenti kép, a fenytkepezo.tumblr.com-ról) akkor még kisebb, de nem sokkal kevésbé hangulatos keretek között, idén szintet lépett, jövőre pedig nyilvánvalóan ez lesz az új Primavera.

Na jó, de kik lépnek fel? Biztos olyanok, akikről még sosem hallottam!

- igen, köszönjük, fontos kérdés. Simán lehet, hogy még nem hallottál róluk, egyszerűen azért, mert az interneten és koncertjeiken kívül a többségükkel máshol nem lehetett találkozni. Itt a lehetőség, hogy most sokkal többen megismerjék őket azok közül is, akiket érdekel, milyen most a magyar popzene, de eddig nem tudta, hol keresse a jót.

Például a Somersault Boy tízpontos napfényes slágereit

A Fancy Dress Party nem kevésbé tízpontos dalait és Las Vegas-i sármját

A Der Tanz torkon ragadó sötét zaját

A Kanagawa Gameboy-dallamokból kinőtt rockját

A Norms súlyos hardcore-ját

Az Aires Altos rejtélyességét

Hogy milyen egy S Olbricht-szett

Vagy éppen a Broken Cups daráló szintipunkja

Nem beszélve a Bermudáról, akiket ugyan pont lehet hallani a rádióban is, de élőben annál ritkábban.

És ez még messze nem mindenki, az összes fellépő megtekinthető lesz a fesztivál Facebook oldalán. A belépő kedden, csütörtökön, pénteken és vasárnap ezer forint, a többi napon ingyenes.

photo_camera Cover: Moroncsik Ádám

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.