A barackfás Összetartozás Dalát énekeltetné az iskolásokkal a kormány

Popkult
2013 május 30., 14:25

osszetartozas

Levélben próbálja meg ösztönözni az iskolák vezetőit és munkatársait a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM): énekeljék minél többen a Nemzeti Összetartozás Napján az Összetartozás Dalát. A lelkesítő államtitkári levél egyedülálló kezdeményezésnek nevezi a közös éneklést, egyben kiemeli, hogy a program kötetlen, "lehet otthon, baráti körben, iskolában, szervezetten, vagy szervezetlenül énekelni", a lényeg, hogy minél többen énekeljenek.

A minisztérium egyben arra is ösztönzi az iskolaigazgatókat, hogy a közös éneklésről minél több videofelvétel készüljön. Ezeket pedig "fel kell tölteni egy népszerű video-megosztó portálra, hogy ezen a napon határtalanul szóljon a dal". A legjobban sikerült felvételek később majd megtekinthetőek lesznek amúgy a nemzetiosszetartozas.kormany.hu oldalon is.

A kritikusai szerint zeneileg erőtlen, szövegében vitán felül bugyuta és zavaros dal szerzősége körül nagy a tanácstalanság. Az MTI múlt heti jelentése szerint a dal szövegének szerzője Gergely Éva, aki egyébként Doncsev András parlamenti államtitkár felesége. Az információt sokan átvették. A Népszabadság később javította az MTI-információt, mert a kormany.hu-ra feltöltött kottán Gergely Éva nem szerepel szövegíróként, ott Fenyvesi Ágnes, Bársony Bálint és Rieger Attila van feltüntetve. A most előkerült dokumentumon meglepetésre ismét Bársony Bálintot és Gergely Évát tüntették fel.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.