Mit ajánl Magyarországból a fogalmatlan ausztrál lap?

életmód
2013 július 09., 12:03

budapest1

Építészetileg Magyarország aranybánya, minden van római romoktól kezdve középkori városi házakon, barokk templomokon, neoklasszicista középületeken át szecessziós fürdőkig és iskolákig.

Az ausztrál Herald Sun utazási melléklete írja ezt Magyarországról. A cikk szerzőjeként Steve Fallon, a neve útikönyvszerző van feltüntetve, de a rövid és viszonylag értelmetlen cikk végén kiderül, hogy valójában a lap szerkesztői szemezgették össze Fallon Magyarországról szóló Lonely Planetes könyvéből. Így kerülhetett az ausztrál figyelem fókuszába a vidéki "rejtett kincsek" közül a szegedi Reök, a kőszegi Jurisics tér és a pécsi dzsámi. És persze a termálvíz. Meg a konyha.

A magyar étel többről szól, mint a goulash. Még mindig Európa egyik legszofisztikáltab főzési stílusa.

A Fallon könyvéből idézettek szerint a magyarok szerint a világon csak három konyha létezik, a kínai, a francia és a magyar. Ezt ugyan túlzásnak tartják, és írnak a kommunizmus alatti visszaesésről is, de azért szerintük újra figyelmet követel magának a konyhánk. És a boraink.

A lap leválogatta az öt legjobb Magyarországon szerezhető élményt is, amik sorrendben:

  1. A budai vár.
  2. A Balaton északi partja.
  3. A termálfürdők.
  4. A bor és a pálinka.
  5. Szeged.

Magyarország teljes területe 93028 négyzetkilométer, a vasútvonalak hossza 8057 kilométer, zárul a cikk.

Szerinted?

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.