Hőstettel villantott Zimmerman, a gyilkos

Tbg
bűnügy
2013 július 23., 14:53
photo_camera Ítélethirdetés, jobbra Zimmerman (REUTERS/Joe Burbank/Pool)

Először jelent meg bármiféle nyilvánosság előtt a 29 éves amerikai George Zimmerman, akit nemrégiben mentettek fel, amiért meggyilkolta Martin Trayvont tavaly februárban a floridai Sanfordban.

A nyilvánosság persze túlzás kissé, mert csak néhányan látták.

A férfi másodmagával egy bajba jutott családon segített, akik felborultak járművükkel. A kék Ford a Florida állambeli sanfordi országút és a 46-os út kereszteződésében ütközött, közölte a Seminole megyei serif hivatala.

Zimmerman a rendőrök megérkezése előtt ott volt és segített kikászálódni a családnak, senki sem sérült meg. A rendőrökkel még beszélgetett, majd távozott a helyszínről. A balesetet nem látta.

Azóta is fenyegetik

Az önkéntes polgárőrként dolgozó férfit az esküdtszék nem találta bűnösnek, miután szolgálatteljesítés közben követni kezdte, majd dulakodás közben lelőtte a 17 éves fekete fiút, Trayvont.

A sokak által rasszista ítélet miatt legalább száz amerikai városban tiltakoztak, és megszólalt az ügyben Barack Obama elnök is. "Engem is lelőhettek volna" - mondta.

Zimmerman az ítélet óta nem mutatkozott, mivel nemcsak őt, de családját, ügyvédjét, és még a helyi serif hivatalát is halálos fenyegetések tucatja fogadta.

Sőt, mivel valaki tévesen adta meg telefonszámát az interneten, a fenyegető hívásokat egy vétlen nő, Lori Tankel kapta. Tankel az Abc Newsnak elmondta, az első 80-an hívták fel, hogy közöljék, meg fogják ölni.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.