Saját washingtoni lobbistája lett a Twitternek

külföld
2013 augusztus 10., 06:16

Formális keretek között is nőhet a Twitter befolyása az amerikai politikai és gazdasági életre, mert pénteken jóváhagyták a mikroblog-szolgáltató vállalat első lobbistájának kinevezését.

Az Egyesült Államokban ugyanis az az ugyan nem hibátlanul működő, de azért a hazai szabályozásnál mégis jóval szerencsésebb megoldás működik, hogy a vállalatoknak regisztrálniuk kell a lobbistáikat, akik csak ezek után találkozhatnak politikusokkal. Ráadásul ezeket a találkozókat nyilván is tartják, úgyhogy lehet tudni, hogy egy képviselő kivel és hányszor találkozott. Sőt, még a kifizetett támogatások összegét is regisztrálják.

Az idén hétéves Twitternél nagyobb hangsúlyt akarnak fektetni a kongresszussal való együttműködésre, és olyan kérdések képviselésére, mint a szólásszabadság az interneten, a kormányzati megfigyelésekkel kapcsolatos fenntartások és a szerzői jogok ügye.

A nagy techcégeknek amúgy szinte mind van már lobbistája Washingtonban, a Microsoft mellett a Facebook és a Google emberei is rendszeresen fordulnak meg képviselők irodáiban.. Azt is tudni lehet, hogy a Microsoft összesen 2.2 millió dollárt fizetett ki politikusoknak 2012-ben, míg a Facebook csak 277 ezret.

(via WashingtonPost)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.