Titokban mégis billogozták magukat a radikális állatvédők

ÁLLAT
2013 augusztus 26., 12:54
comments 1

A rendőrség pénteken megakadályozta a nyilvános humán billogozást. Ugyan a 269life, állatvédő csoport Izraelben, Angliában és Csehországban is megtarthatta akcióját, itthon a rendőrség közfelháborodás keltésére és súlyos testi sértésre hivatkozva betiltotta az embersütést. A 269life Hungary tagjai zokon vették, hogy nem állhatnak ki 96 millió Magyarországon lemészárolt állat jogaiért. Nem hagyták annyiban a dolgot.

Kakuk VeGun Bálint  vasárnap küldte az alábbi üzenetet és képet magáról: "Megcsináltuk! Ha kész a videó, azt is küldöm. Addig is itt a harmad fokú égés, a billogozás után."

269

És ma meg is érkezett a videó. Vigyázat, nem szívderítő látvány! Különösen az hátborzongató, mikor az aktivista lány karján félrecsúszik a tüzes vas.

Éjszaka, rendőrségi bejelentés nélkül a Közvágóhídnál zajlott az akció. Összesen 8 aktivistába égették bele a 269-es számot. Közülük Sulyok Csillag és Kakuk Bálint azt mesélte, hogy nem fájt nekik az égetés. Azt állítják, hogy fejben annyira felkészültek, és olyan nagy volt az adrenalin, hogy szinte semmit nem éreztek. Most már húzódik a seb, de nem kellemetlenebb, mint egy kiadós leégés. Nem fogják ápolni a sebet, mert az állatokét sem szokták utókezelni. Hiába kérdeztük, nem árulták el, hogy ki vállalkozott rá, hogy beléjük nyomja a tüzes vasat.

Kakuk Bálinttal pénteken készítettünk interjút az akcióról és a vegán életmódról:

Mi az a 269life?

Izraelből tavaly indult radikális állatvédő mozgalom. A 269 egy borjú neve, aki egy izraeli tejüzemben született. Élete hamarosan véget ér. “Testünkbe égetve a számát, szolidaritásunkat fejezzük ki az állatholokauszt áldozataival világszerte, emlékezve arra, amit soha nem lehet elfelejteni” – írják a 269 aktivistái. A vegánok csak pár százan vannak Magyarországon, a belőlük két hónapja alakult 269life Hungary csoport, meg kb. másfél tucat aktivistából áll. De ők hisznek benne, hogy a sok ezer vegetáriánus hamarosan csatlakozik a vegán életmódhoz. A radikális magyar 269 csoport szeptember 26-ra ígéri a következő akcióját.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.