Felcserélte az adatokat a Tárki, mégse utáljuk annyira az EU-t

eu
2013 szeptember 02., 11:59

A múlt hét legmeglepőbb híre volt, hogy megfordult egy évtizedes trend Magyarországon, és már többen tartják hátrányosnak az EU-tagságot, mint előnyösnek, miközben az EU finanszírozza az itt megvalósuló befektetések 97 százalékát. A felmérés alapján úgy tűnt, beérett az EU-ellenes kormányzati retorika - erről szólt a Véleményvezér mai posztja is.

A Tárki azonban kiadott egy javítást, amely szerint hibásan publikálták kutatásuk eredményeit.

A felmérésükben a kérdés az volt, ki az, aki jónak, ki az, aki rossznak, ki az, aki jónak és rossznak is tartja, és ki az, aki nem tudja megítélni Magyarország uniós tagságát.

A megkérdezettek 32 százaléka szerint jó Magyarországnak az EU-tagság és  7 százalék azok aránya, akik ezt nem tudják eldönteni. Ezek az adatok helyesen szerepeltek a közleményben.

Az EU-tagságot nem jó dolognak tartók aránya a magyar lakosság 22 százaléka, míg 39 százalék azok részesedése, akik szerint se nem jó, se nem rossz Magyarországnak az EU-tagság. Ezt a két adatot azonban felcserélték az erről szóló közleményben, ami miatt alapvetően más következtetéseket lehetett levonni az eredményből.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.