Nem bukik az olasz kormány

2013 október 2., szerda 13:42

A szenátus bizalmat szavazott Enrico Letta miniszterelnöknek, ezzel el is dőlt, hogy a baloldal kormányon maradhat, mert a képviselőházban biztos a többségük. Azután, hogy egy órával a szenátusi szavazás előtt Silvio Berlusconi támogatásáról biztosította, az eredmény már nem meglepő. De az idáig vezető út nem nélkülözte az izgalmakat.

Délelőtt például még egyáltalán nem fogadtunk volna Letta maradására, de délután Berlusconi pártjának 23 szenátora fellázadt, és közleményben jelezte, hogy támogatni fogja a miniszterelnököt. De ez még mindig kevés lett volna a 321 fős szenátusban, ahol a baloldali pártok 137 szavazatán túl még 24 szenátor támogatása kellett a többséghez.

A hiányzó szavazatok akkor lettek meg, amikor Berlusconi a pártszakadást megelőzendő teljes frakciója támogatásáról biztosította a kormányfőt, aki ezután gyorsan kérte is a szavazást, amivel eredetileg meg akarta várni a milánói tőzsde zárását.

Via MTI

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt