Nem bukik az olasz kormány

külföld
2013 október 02., 13:42

A szenátus bizalmat szavazott Enrico Letta miniszterelnöknek, ezzel el is dőlt, hogy a baloldal kormányon maradhat, mert a képviselőházban biztos a többségük. Azután, hogy egy órával a szenátusi szavazás előtt Silvio Berlusconi támogatásáról biztosította, az eredmény már nem meglepő. De az idáig vezető út nem nélkülözte az izgalmakat.

Délelőtt például még egyáltalán nem fogadtunk volna Letta maradására, de délután Berlusconi pártjának 23 szenátora fellázadt, és közleményben jelezte, hogy támogatni fogja a miniszterelnököt. De ez még mindig kevés lett volna a 321 fős szenátusban, ahol a baloldali pártok 137 szavazatán túl még 24 szenátor támogatása kellett a többséghez.

A hiányzó szavazatok akkor lettek meg, amikor Berlusconi a pártszakadást megelőzendő teljes frakciója támogatásáról biztosította a kormányfőt, aki ezután gyorsan kérte is a szavazást, amivel eredetileg meg akarta várni a milánói tőzsde zárását.

Via MTI

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.