Mintha Gyurcsok úr vuduja alapján irányítanák Gattyán birodalmát

életmód
2013 október 04., 05:57
  • Gattyán Görgy Magyarország egyik legsikeresebb vállalkozója, a 3. leggazdagabb magyar, övé a Docler Holding.
  • Milliárdjait leginkább online pornóból szerezte.
  • A cégben a dolgozóknak ajánlott részt venni "személyiségfejlesztő" tréningeken.
  • Ezeket egy elég ijesztő orosz "tudós", Borisz Zolotov módszere alapján dolgozták ki.

Ez [a tréning] kulcsfontosságú momentum volt az életemben, és része van a sikereimben. A saját édesanyám is eljár velem.

Ezt Gattyán György mondta szeptemberben Friderikusz Sándor beszélgetős műsorában az EOS rendszerről. Meg azt is, hogy egy orosz tudós kezdte el a módszert kifejleszteni az ottani Tudományos Akadémián. Az említett orosz "tudóst" Borisz Zolotovnak hívják, és őt még a jóindulatú őrült kategóriájába is nehéz beleerőltetni.

Atomfegyverek, rákgyógyítás és a női orgazmus

Egy nap Borisz Zolotov és csapatának tagjai egy autóban utaztak az orosz fekete-tengerei flotta főparancsnokával. Arról beszélgettek, hogy az amerikaiak olyan eszközt fejlesztenek, amivel meg lehet állapítani, hogy egy orosz hadihajón van-e nukleáris fegyver. A kocsiban ülő egyik nő azt mondta, ehhez nincs szükség semmilyen szerkezetre, és ezt be is tudja bizonyítani. Ezután elmentek a bázisra, és a nő nem csak azt mondta meg, hogy melyik hajón van nukleáris fegyver, hanem azt is, hogy hány darab, és pontosan milyen fajta.

Ezzel a történettel kezdődik a Zolotovról szóló rész a Spiritofmaat című online ezoterikus magazinban.

Itt elég jelentős mennyiségű zagyvaság mellett olyan orbitális baromságok szereplenek, mint hogy

  • Zolotov meg tudja akadályozni a földrengéseket,
  • a radioaktív sugárzásnak ellenállóvá teszi az emberi bőrt,
  • a Kursk orosz atom-tengeralattjáró tragédiáját az okozta, hogy valaki kilépett a csoportjából,
  • és persze meg tudja gyógyítani a rákot is. 

Ezeket a vívmányokat pedig EOI (Expert Operator Interaction) nevű rendszernek tulajdonítja a magazin szerzője. Ez feltehetően a Gattyán által a Friderikusz interjúban emlegetett EOS (Expert Operator System) elődje.

A Zolotovról szóló első komolyan vehető cikk valószínűleg a Los Angeles Times-ban jelent meg 1992-ben.

photo_camera Zolotov gyógyít

A Szexuális áldás a gurutól című írásban vajákosként (faith healer) hivatkoznak rá, aki a szemtanúk szerint akár 30 nőnek is egyszerre tud orgazmust okozni kizárólag a gondolatainak erejével. Ez mondjuk egy elég menő szuperképesség. Addigra már elég sok követője volt Oroszországban, egy-egy szemináriumára 4-500 ember ment el.

Ezen a ponton már az ortodox egyház és a politika is felfigyelt Zolotovra.

A Catholic Herlad 1993-as cikkében már egyértelműen szektaként írnak a mozgalmáról, aminek tagjai az ördögöt szolgálják, és telepatikus üzeneteket küldenek egymásnak. Ezen az ördögös, telepatikus vonalon egyébként a Heraldban nem írnak kisebb ostobaságokat, mint a korábban említett ezoterikus magazinban. A cikkből az mindenképpen kiderül, hogy Zolotov és az övéhez hasonló szekták eléggé megriasztották a helyi politikusokat, és miattuk az orosz Dumában már törvényjavaslatban készül szabályozni az ilyen csoportok működését.

A legijesztőbb tartalom, amit Zolotovról találtunk már Magyarországon készült. A videón gyereket ismertet meg "személyiségfejlesztő" módszerével.

A szex lehet a közös pont

Azt sajnos viszonylag hosszas nyomozás után sem sikerült kideríteni, hogy Zolotov hogyan és mikor találkozott Lengyel Sándorral, Gattyán középiskolai barátjával, de az biztos, hogy EOS módszer Lengyelen keresztül érkezett Gattyán cégbirodalmába.

Lengyel és Zolotov együtt alapították az IAFP nevű szervezetet.

Ezt hol International Association of Fantasy Projektként (Fantázia Projektek Nemzetközi Szövetsége), hol International Academy of Front Porblem’s-ként (talán Előtérben Lévő Problémák Nemzetközi Akadémiája) aposztrofálják.

Mindenesetre az EOS oldalán az szerepel róla, hogy

az EOS SCHOOL alapító tanárai Lengyel Sándor, Dr. Tóth Emese és Gattyán György, az IAFP (International Academy of Front Porblem’s by academic E. V. Zolotov [Borisz Zolotov apja]) akadémikusai. A hallgatók szemináriumokon, előadásokon, expedíciókon és különböző rendezvényeken tanulhatnak és vizsgát is tehetnek. (...) Az EOS INSTITUTE EC és a DOCLER HOLDING cégek dolgozói számára minden megszerzett diploma a fizetésük emelkedésével jár együtt.

Gattyán és Lengyel Facebook oldalán is az IAFP szerepel elvégzett iskolaként a gimnázium után.

Lengyel az ügyvezetője és résztulajdonosa is az EOS INSTITUTE Kft-nek, ők tartják a tréningeket Gattyán alkalmazottainak.

A cég ellen az OPTEN adatai szerint az adóhivatal végrehajtást rendelt el idén szeptemberben.

joyjoy

A vállalkozásban Lengyelen kívül benne van Tóth Emese orvos-szexulógus is. Ő például az Orgazmus Service című könyv szerzője, és az azonos nevű weboldal arca is. Saját bevallása szerint gyógyszermentesen tudja kezelni a szexuális zavarokat akár az interneten keresztül, és

négyszemközt zajló, meghitt és izgalmas kezeléseken hetek alatt siker születik.

Amúgy Tóth oldala és a szolgáltatás remekül összecsenghet Zolotov gondolatátvivős orgazmusos képességével.

Ha nem vagy benne, nincs maradásod a cégnél

A Docler birodalom cégeinél dolgozó emberek között van, aki csak simán viccesnek találta a tréningeket, és olyan is, aki kifejezetten ártalmasnak.

Ha nem vagy EOS-os, meg nem teszed le az EOS vizsgát, akkor nincs maradásod a cégnél. A Gyuri tök jóakaratú, de mondjuk az őrült gazdag kifejezésből rá az őrült is igaz egy kicsit. Abszolút megy a személyi kultusz egyébként, van olyan tréning, ahol a Gyuri képével játszanak el valamit a résztvevők. Most költözik majd a cég ugye külföldre, és ilyen indoklások is voltak, hogy az EOS módszer szerint is milyen jó lesz, hogy együtt laknak a munkatársak, és hogy ez nem azért lesz így, mert ahhoz azért nem fizetnek majd eleget, hogy az emberek külön-külön kivegyenek egy lakást. Gattyán anyja is ott van a tréningeken, van, hogy az ő auráját kell tisztogatnunk. Néha maga a mester [Zolotov] is ott van a foglalkozásokon.

Egy másik forrásunk szerint néha a szakmai működést veszélyezteti a szektázás.

Mindenhol az megy, hogy ez egy milyen sikeres cég, ami igaz is, de közben vannak olyan döntések, amit nem szakmai alapon hoznak, hanem "érzésre", szerintem az EOS miatt is. Nem kimérjük a dolgokat, miközben azért a neten erre simán lenne lehetőség. Közben a konkurencia jön fel. Az ilyen EOS-os összejövetelek amúgy ártalmatlanok, a legnagyobb feladat kb., hogy ne aludjon el az ember, vagy kezdjen el hangosan röhögni. Egy ilyen totál érthetetlen vudut nyomnak, van szeretet univerzum, meg irgalmatlan körmondatok, amikből egy szót nem lehet érteni. A kaja viszont jó.

Egy harmadik Docleres ember a szcientológiához hasonlította a módszert.

A többség elmegy, mert tudja, hogy baja lenne belőle, ha nem tenné. Ez a része, meg az egész filozófia mögötte elég félelmetes, kicsit mint a szcientológia. Ami meg a foglalkozásokon megy, az vicces, mintha Gyurcsok urat hallgatnánk. Ráadásul mindig van egy-két ember, aki felül ennek a hülyeségnek. Abban nagyon ügyesek, hogy nagyon szép csajok vannak ott a Normafánál [a Normafa Hotelben van az EOS bázisa], szóval van, aki az erős biodíszletért szeret oda járni.

Hogy az EOS rendezvények, legalább is egy részük hogy néz ki, arról elég érzékletes képet kapni Lengyel Sándor youtbe csatornáján, vagy például ebből a videóból.

Egy volt alkalmazott blogján írt a tréningekről, szerinte volt olyan gyakorlat, aminek később hasznát látták a résztvevők.

A szeminárium, vagy ahogy hívták páran a “fényterápia” arról szólt, hogy mi ott megvilágosodtunk és ha mázlink volt, hívőkké váltunk. Viccen kívül az egész kb arról szólt, hogy meg akarták találni azt a pár embert a sok közül, akiket maradéktalanul irányítani lehet. Nem szakmailag, lelkileg. A szemináriumon azért nem volt minden hülyeség, voltak jó gyakorlatok amik tényleg működhetnek a valóságban, csak épp nem úgy és nem azért, ahogy azt ott elmondták a “szakértők”. (...) Én két alkalommal mentem el, szerencsére a másodiknál a durvább gyakorlatokat (pl. több órás agymosás után óriásspermának öltözve fehér elasztikruciban és sapkában vonaglani zenére) megúsztam, mert egy idegbecsípődés miatt haza kellett mennem.

A poszt megírása előtt megkerestük az EOS intézetet és Gattyán Györgyöt is, de egyikük sem akart nyilatkozni.

(A cikk megírásában Vargyai Viktor segített)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.