Megjöttek Dél-Koreából az első online pénztárgépek

Tbg
gazdaság
2013 október 08., 12:43
comments 7
photo_camera A gép:SAM4S NR-270

Matolcsy György méggazdasági miniszterként, másfél éve határozta el, hogy online összeköt minden pénztárgépet az adóshatóssággal. Az első 8000 gép megérkezett, a vállalkozók jelentkezési sorrendben kapják meg a pénztárgépet november 30-ig, miután a NAV bekötötte a gépekbe saját ellenőrző rendszeré, az AEE-t.

A gépek ára 100 ezer forint lesz, az első tízezret november 30-ig bekötik.

A NAV tájékoztatása szerint viszont 60-70 ezer megrendelés lóg a levegőben adminisztrációs okok miatt.

Amennyiben a forgalmazók nem kapnak érvényes megrendelést viszonteladóiktól, nem indul meg a gyártás, és az alkatrész-szállítási határidőket figyelembe véve ez akár 3 hónapos csúszást okoz a gépek leszállításában, közölte az Alt Cash forgalmazó az MTI-vel.

Október elsejétől elméletileg már kötelező a gépek használata, de a csúszást akceptálja a NAV, ha a kereskedő előtte jelezte az adóshatóságnál. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.