Guba kiütötte Bigét

Forrás: Szemp-Air

De honnan volt erre pénze? Az történt, hogy az ország második leggazdagabb embere, Bige László meg akarta venni a legnagyobb magyarországi műtrágya-forgalmazót, a KITE Zrt.-t. Ebben volna is logika, tekintve, hogy Bige a legnagyobb magyar műtrágyagyár, a péti Nitrogénművek tulajdonosa. Ezért megállapodott a dolgozók és a menedzsment kezében lévő 52 százalékos részvénycsomag megvételéről, és ajánlatot tett a kistulajdonosok kezében lévő 29 százaléknyi részvénypakettra is.

Az előbbiért 18-szoros, az utóbbiért 10-szeres árat ajánlott. Ekkor lépett be a képbe Guba Sándor, aki a KITE dél-dunántúli regionális központját vezeti, és mindkét részvénycsomagért 20-szoros pénzt, összesen 23 milliárd forintot ajánlott. És bemutatta, hogy a pénz ügyvédi letétben nála is van.

Azt, hogy honnan lehetett elég pénze ahhoz, hogy rálicitáljon a második leggazdagabb magyarra, nem tudjuk. Ügyvédje csak annyit árult el, hogy nem az OTP-től - pedig amúgy mindenki a leggazdagabb magyart, Csányi Sándort sejtette, aki nemrég éppen azzal indokolta OTP-részvényei eladását, hogy a mezőgazdaságba szeretné fektetni a pénzét. (Via Népszabadság)