Menetel a Békemenet

POLITIKA
2013 október 23., 11:51
  • Az összes cikkünk a Békemenetről itt,
  • az október 23-i tüntetésekről pedig itt olvashatók.

Elindult a Békemenet. Arra kértek mindenkit, hogy bár úgy tudják, a magasfeszültségű vezetékekben nincsen áram, a nagyon magas horgászbotokon lévő zászlókkal vigyázzanak. A helyszínen lévő Erdélyi Péter szerint a Jászai Mari tértől a Nyugatiig (kb. odáig lát el) az emberek 10-30-50 fős csoportokban állnak a kis helységnév táblákkal. Amikor hozzájuk ér a menet eleje, akkor szépen megtapsolják egymást, és beállnak. A Jászai után elkezdődött a vidám közös énekelgetés, az első szám a Kossuth Lajos azt üzente volt.

Bayer Zsolt, a Magyar Hírlap publicistája így izgult indulás előtt:

photo_camera Fotók: Ács Dani / 444

Széles Gábor, a Magyar Hírlap tulajdonosa meg így:

széles gábor 56

A mögötte lévő úrért meg én izgulok. Széles egyébként többek között ezeket mondta:

  • A Békemenet bizonyítja, hogy nem vagyunk a csőcselék országa.
  • Ha provokátorok támadnak ránk guggoljunk le, és fényképezzünk, hogy meg lehessen bennünket különböztetni.
  • A dobermanék az Orbán Viktor szobrát szétfűrészelték, de aztán a pislogó is rájött arra, hogy el kell határolódni ezektől az emberektől.

Bencsik András szerint pedig a szeretet és a megértés a legnagyobb fegyverük, ezzel nyertek 2010-ben és ezzel fognak nyerni 2014-ben is.

A nagy molinóra, amit a Békemenet vezéregyéniségei hagyományosan vinni szoktak, az lesz írva:

Aki agresszív, fél. Mi nem félünk.

Egy részlet a molinóból:

békemenet 56 nem

Oszter Sándor sebesülten áll ki a békéért.

oszter sándor 56

A tüntetők már a menet indulása előtt több tíz ezren voltak, a Bem tértől a hídig ért a menet.

Kettőkor Fritz Tamás énekelni(!) kezdett, nagyon durván hamisan. Talán ez lehetett az a provokáció, amire figyelmeztettek, de senki sem guggolt le – jelentette Erdélyi kolléga, bár az éneklést én is hallottam az Echo Tv közvetítésén.

Eközben Ács Dani ezt a fotót küldte, azzal a szöveggel: „Élő Isten, mondja ez az ember.”

élő isten 56

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.