https://444.hu/assets/szervilis-logo-fejlec.jpg

A 30 legszervilisebb magyar - 2. rész (L-től Zs-ig)

POLITIKA
2013 október 25., 05:56
comments 2

Amikor az ember már azt hinné, hogy a talpnyalást nem lehet fokozni, olyankor kiált fel a 444, hogy HAHÓKÁM!!!! Csütörtökön publikáltuk a szolgalelkű mezőny első 15 versenyzőjét, ma pedig itt van a következő, semmivel sem gyengébb eresztés. 

A szabályok nem változtak egy nap alatt. Továbbra is csak olyan nyaloncokkal foglalkozunk, akik az éppen most felül lévő hatalom előtt hajbókolnak, ügyesen megrogyasztva takonygerincüket. Mit mondjunk, van itt olyan versenyző is, aki már közel hatvan éve űzi a mindenkori hatalom körbenyalását.

Szörnyülködje végig a második csapatot, a végén pedig ne felejtsen el szavazni arra, aki ön szerint a legmélyebbre hajlandó bújni a felette lévő popókba!

A listát Bede Márton és Erdélyi Péter állították össze.

szervilis-logo-textbreak

16. Mága Zoltán, aki az uraságnak húzza

photo_camera MTI

Mága Zoltán munkásságának szép történelmi hagyományai vannak: a muzsikus cigány annak húzza, aki a legtöbbet teszi a mellényzsebbe. Szemben a Váci utcai turistáknak bazseváló kollégákkal, Mága nem lehúzós éttermekben, hanem a lehúzós állam közelében szeret feltűnni, és különösen vonzódik Orbán Viktor személyéhez. Nincs semmi, ami kedvesebb lenne a Jóistennek, mint egy fellépés a felcsúti katolikus templomban.

Istenben hisznek és Orbán Viktor miniszterelnök úrban bíznak, ő az egyetlen reményük.

szervilis-logo-textbreak

17. Mráz Ágoston Sámuel, aki bármit megmagyaráz

agoston

A Nézőpont Intézet főnökének szervilizmusa nem különbözik igazán a Fidesz-közeli értelmiség általánosan alázatos, minden hibát elnéző, minden rossz döntésre mentséget kereső és találó hozzáállásától. Mint az éjjeli lepkét a gyertya lángja, Mráz Ágostont a magyar seggnyalás lobogó fáklyája, Schmitt Pál, és a plágium-ügy csalogatta ki a tömegből, és vezette veszélyes helyekre. Persze a Nézőpont Intézetben, elemzőként sem volt gyenge az átlagos teljesítménye, de a kisdoktori visszavonása után mutatta meg igazán, hogy mire képes.

Ezzel a mai döntéssel lezárhatónak tűnik a doktori cím körül kialakult botrány. Az egyetem a döntését meghozta, a címet megvonta, és ezt mindenki tiszteletben fogja tartani. (...) A legfontosabb, hogy a doktori cím és a köztársasági elnöki titulus az két külön dolog. Nem a tudományos karrierje miatt választották meg Schmitt Pált köztársasági elnöknek, hanem ez egy politikai döntés volt. Ezért ezt a két ügyet külön kell kezelni, és ezt láttuk a nap során, hogy nem is sikerült ezt a két dolgot összetolni.

18. Navracsics Tibor, az a drága, öntörtvényű professzor

Van úgy, hogy az ember egy teljesen jelentéktelen kelet-európai egyetemen dolgozik, de sokkal többre vágyik. Álmaink valóra váltásához ilyenkor a legegyszerűbb út, ha lefekszünk a hatalomnak. Navracsics Tibor joggal, politikával és közszolgálattal kapcsolatos gondolatocskáinak gyakorlatba ültetéséhez a kormány pénzére van szükség, így azért cserébe ő bármire hajlandó. Egykori "elveinek" szembe köpése a minimum, de ő például olyat is tud, hogy nem támogat egy törvényjavaslatot, aztán amikor arccal kellene vállalni a véleményét, akkor természetesen mellette szavaz. Navracsics külön bűne, hogy a szárnyai alól kikerülő ifjú konzervatívokból tíz év múlva két ilyen talpnyalós listát meg lehet majd tölteni.

Kormányom többször kijelentette, hogy nyitottak vagyunk ezekre az alkotmányos rendszert érintő vizsgálatokra, és várjuk az Európai Bizottság és az Európa Tanács megállapításait.

szervilis-logo-textbreak

19. Nemcsák Károly, a Fideszék Ferije

Mit számít, ha az ember a késői szocializmus szappanopera-sztárja volt? Semmit, ha éppen egy másik rendszernél kell bevágódni. Nemcsák Károly éveken át szorgosan szerepelt biodíszletként minden egyes Fidesz-rendezvényen, hogy aztán jutalomként családi színházat csinálhasson Budapesten. Mármint a saját családja színházát. Nemcsák színésznek silány, talpnyalóként viszont zseniális, így külön szerencse, hogy végre megkapta élete szerepét, és a fenti videón végre együtt énekelhetett a Gazdával.

Azt képzeltem, hogy határozottabb irány indul el a közmédiában, de ez nem történt meg. Drasztikusan kell változtatni.

szervilis-logo-textbreak

20. Obersovszky Péter, mikrofonállvány

A köztévé műsorvezetője nem légüres térben létezik, hanem egy valódi piaci igényt elégít ki. Nemhogy kielégíti, de piacvezető egy olyan szegmensben, ahol órási a verseny. Elszánt munkával jutott el az élbolyba, számára nincs az a segg, amihez büdös odahajolni.

Minden inkriminált részre itt vannak a bizonyítékok. Én elég régóta ismerem elnök urat, és azt nem értem, hogy miért volt ennyire visszafogott? Tehát ön egy sokkal szenvedélyesebb ember, még köztársasági elnökként is, ha ezek a dolgok kikerülnek, vagy ön a szokásos lendületével felveszi a kesztyűt, akkor lehet, hogy ez a dolog idáig el sem jut. (...) Elnök úr azt nyilvánvaló tette, hogy megvédi a politikai támadásoktól a hivatalát, és nem hajlandó a politikai nyomásnak engedni. Hogy önben még él a sportoló, most azt is bizonyítja, de önt emberként, mégpedig népszerű és meglehetősen sokak által szeretett emberként a becsületében is megbántották. Nem perel? Vagy ezt önnek, mint elnöknek kötelessége elviselni?

szervilis-logo-textbreak

21. Orbán Ráhel talpnyalói, a hason csúszó udvaroncok

Az igazán zseniális talpnyaló az, aki nem is közvetlenül a hatalomnak nyal, hanem kerülőúton, már-már fineszes nyelvcsapásokkal vág magának utat. Ráhel Hercegnő szolgálói ilyen emberek, akik nem is hírnévre vágytak, hanem inkább csak l'art pour l'art, a szervilizmus szépségéért operálták ki a gerincüket Az Ismeretlen Talpnyaló hamarosan felállítandó lovasszobrának talapzatára oda lesz vésve a fesztiválokra VIP-jegyet biztosító, a szakdolgozatot kitüntető, az utat felújító és a templom környékét kitakarító nyalonc arcmása is.

A sok jó közül nehéz választani, ezért ez a döntés azért mindig szubjektív.

szervilis-logo-textbreak

22. Papp Dániel, a magánszorgalomból cenzor

Az egy dolog, hogy mi összeállítjuk ezt a listát, de az igazi, hétpróbás, világszínvonalú talpnyalók inkább a mindenkori magyar közmédia munkatársai közé szeretnének bekerülni. Az az igazi kitüntetés ebben a szakmában. A magyar közszolga-újságíró mindig igyekszik többet teljesíteni annál, amit akár Észak-Koreában is elvárnának tőle, Papp Dániel pedig még annál is többet. Az ő nevéhez fűződik a legendás Cohn-Bendit-riport, amit gazdijai előléptetéssel háláltak meg, ma éppen a közéleti- és dokumentum-főszerekesztőséget vezeti, és belső források szerint nagyon rajta tartja a szemét azon, hogy a Kedves Vezérekről mi mehet le az állam tévéjében.

  • Hitvallás:

CENZÚRÁZVA

szervilis-logo-textbreak

23. Pozsgay Imre + Szűrös Mátyás, a mi kutyánk kommunistái

Most viccelődhetnénk azzal, hogy ők előre sejtették a Fidesz baloldali-diktatórikus fordulatát, de nem tesszük. Pozsgay és Szűrös, az MSZMP KB egykori tagjai még ezen a listán is külön színvonalat képviselnek elvtelenségükkel, a rang és pénz reményében minden hatalmat kiszolgáló gerinctelenséggel. Ráadásul ez a két egykori kiváltságos kommunista most már nemcsak a mostani seggeket nyalja, hanem azt is képesek hazudni, hogy őket a rendszerváltás előtt ÜLDÖZTÉK.

Aki valahogyan kilógott a sorból, arra rászálltak.

Amikor hazajöttem, csak visszaminősített pozíciót kaphattam a külügyben, attasé helyett segédattasé lehettem.

szervilis-logo-textbreak

24. Rákay Philip, az álszentség Európa-bajnoka

Hosszú út vezet a kamera előtt kurvaanyázástól a keresztény-konzervatív pátoszig, de hát arról ismerszik meg a profi mameluk, hogy villámgyorsan megoldja a rá osztott feladatot. Ha kell, akkor kétmilliózik a Kossuth téren, de ha egy kicsit engedik szabadon is szárnyalni, akkor magánszorgalomból is el tud bármennyi pénzt költeni bármire, amiről azt képzeli, buksisimogatást érhet valami nábobnál.

Rendezői utasításra mondtam, amit mondtam, de egyáltalán nem bánom. Ez a mondat ugyanis kifejez valamit egy visszahozhatatlan, ma már felfoghatatlan hangulatból, amit úgyis csak az ért meg, aki testben, vagy lélekben akkor ott volt a Kossuth téren. A mai napig kívánom mindenkinek, hogy egyszer életében álljon ekkora tömeg előtt, ilyen szeretetteljes légkörben...

szervilis-logo-textbreak

25. Schmitt Pál, kesztyűbáb

A magyar szervilizmus aranystandardja. Kizárólag seggnyalással ember nem jutott még olyan magas pozícióba, mint ő. Távozásával nem hogy kedvét szegte volna a többi indulónak, hanem éppen azt mutatta meg: ez a vonal még nincs kimaxolva, lehet jobban teljesíteni a pályán.

Megválasztásom esetén én nem leszek a kormány kormányzási és törvényalkotási lendületének a gátja. Sőt motorja lehetek.

szervilis-logo-textbreak

26. Széles Gábor, a talpnyalók oligarchája

széles gábor kötcse

Nem akármilyen emberi kvalitásokra van ahhoz szükség, hogy valaki kétszer is felkerüljön a 30 legszervilisebb magyar listájára, de az egykori szocialista nagyvállalkozó ezt a lécet is simán átvitte. Ő nemcsak Békemenetet tart fenn, hanem magánvagyonából jelentős összegeket áldoz egy egy napilap és egy tévécsatorna fenntartására, hogy ezekben talpnyalók tucatnyai művelhessék a kormánypárti propaganda szolgalelkű terjesztését. Ráadásul rendelkezik a szervilizmus legnagyobbjainak tulajdonságával: képtelen megsértődni, bárhányszor dobják ki. Még soha nem kapott semmiféle miniszteri posztot, pedig mindig nagyon szeretné, és igazából a Fidesz belső vállalkozói körében sincs benne - az igazán nagy pénzek nem az ő irányába folynak.

Ha ez bejön akkor végre Magyarország olyan növekedési pályára áll amin már vagy ötszáz éve nincs!!!Ha ez bejön akkor jövőre Orbán Viktor kétharmaddal fog megint nyerni.

szervilis-logo-textbreak

27. Szijjártó Péter, rajongó robot

szijjarto

Kevesen vitték csak szolgalelkűséggel olyan sokra, mint Szijjártó Péter, aki győri közgyűlési képviselőségből a Fidelitason át nyalta fel magát a miniszterelnök mellé. Talán semmi nem érzékelteti jobban Szijjártó szervilizmusát, mint hogy az egyik róla szóló politikai portré címe Előlép Orbán árnyékából a Fidesz mindenevő robotosa, a másiké pedig az, hogy Akinek Orbán volt az álma. Szijjártó sem csak saját egyéni teljesítménye miatt van itt a listán. Fiatal jobboldaliak egész generációjának mutatta meg: akár egyetlen önálló gondolat nélkül, csak a hűség jegyében is van lehetőség komoly karrierre a Fideszben.

Akkor még arra gondoltam, hogy ha ez az ember egyáltalán ismerne engem, már az is óriási dolog lenne.

szervilis-logo-textbreak

28. Szöllősi György, a csatár, aki mindig fedezékből lő

Magyarországon a sportújságírás politikai talpnyalással kombinálása évtizedes múltra tekint vissza. Szepesi György óta nem volt akkora mestere a két, egyszerre űzött szakmának, mint a FourFourTwo vezérigazgatója, a Videoton-Felcsút tengely legmegbízhatóbb pincsikutyája, Szöllősi György. Ő az, aki mindig bátran, kompromisszumok nélkül áll ki minden mellett, ami Orbán Viktornak kedves. Ha kell, azt magyarázza el, miért jó sok pénzért nagy stadiont építeni egy kis faluba, ha meg azt, akkor Dzsudzsi értékelhetetlen teljesítményét keni a kommunistákra.

Focikudarcok? Naná, hogy Gyurcsány a hibás.

szervilis-logo-textbreak

29. Vizi E.Szilveszter, talpnyalás tudományos alapokon

Szoros volt a verseny a Magyar Tudományos Akadémia elnökei, Pálinkás József és Vizi E. Szilveszter között, hogy melyikük képviselje a tudományt a pedálozó lakájok listáján. Végül Vizi nyert, hiszen aki ebben az országban csokornyakkendőt hord, az eleve gyanús, másrészt aki az MLSZ elnökségi tagja, és rajta keresztül fog egymással kezet Csányi Sándor és Orbán Viktor, az egyszerűen kihagyhatatlan. Vizi évtizedek óta űzi a tudományos alapokon nyugvó talpnyalást, és plusz pont jár neki azért, amiért egy társszakmát, a nepotizmust is mesterfokon űzi: felesége akkor lett az MTA tagja, amikor annak mit ad isten, épp ő volt az elnöke.

Ha Albert Einsteinre, Werner Heisenbergre vagy akár a nagy szovjet csillagászokra, tehát bármely komoly természettudósra gondolunk, ők a világ végtelen logikáját és nagyszerűségét figyelembe véve, életük során eljutottak (nem az elemi katekizmusból kiindulva) a hitig. A világot Teremtett, Különleges, Csodálatos Alkotásnak vélik (csupa nagybetűvel!).

szervilis-logo-textbreak

30. Zsigó Róbert, Selmeczi Gabriella, Hoppál Péter, hanglejátszó eszközök

zsiselhop

A pártszóvivés olyan műfaj, hogy minél kevésbé van valakinek saját véleménye a világ dolgairól, annál jobban fogja csinálni. És a Zsigó-Selmeczi-Hoppál triumvirátusnál jobban senki sem csinálja ezt dolgot. Nincs olyan hazugság, olyan képtelen álláspont, ami ne tudnának rezzenéstelen arccal visszaadni. Kérdésekkel sem lehet kizökkenteni őket. Sokan Orbán Viktor dolgozószobájába lopakodnának be, hogy megnézzék, hogy viselkedik a miniszterelnök, amikor senki sem látja. Szerintünk pont ugyanúgy, mint a nyilvánosság előtt. Az igazán érdekes hogy mit csinál a három szóvivő, amikor nem a kiadott paneleket ismételgetik. A másnapi szöveget gyakorolják? Üresen bámulnak maguk elé? Standby módban pihennek, míg be nem fut az új parancs?

Bajnai Gordon.

szervilis-logo-textbreak

Szavazzon!!4!!44!!!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.