Intézetben az igazság!

politika
2013 október 25., 18:00

Ha ezt hallják: „a nemzeti összetartozás erősítése érdekében a magyar közjogi hagyományok méltó módon történő bemutatása, valamint az elmúlt másfél évszázad sorsfordító politikai és társadalmi eseményeinek hiteles, torzításmentes, a mai kor elvárásainak megfelelő, multidiszciplináris szemléletű, kutató, elemző, ismeretterjesztő igényű, és a nemzettudatot erősítő céllal történő feldolgozása, továbbá a közösségi emlékezet és a reális, jól megalapozott nemzeti történelmi tudat kialakulásának támogatása” miatt van szükség egy új történelmi kutatóintézetre, mire gondolnak? Na, én ugyanarra. Ez a szöveg nem a Nemzetben és nem is a Jobbkliken jelent meg, hanem a Magyar Közlönyben, tehát ez egy kormánydöntés, kérem szépen: Veritas néven alapítanak új történetkutató-intézetet. Találják ki, az intézet jövő januári (!) felállításáért ki felelős? Hát persze, hogy Lázár János. Igazgatónak magunk részéről Kerényi Imrét jelölnénk. (Origo)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.