Feminista besorolást kapnak a filmek pár svéd moziban

külföld
2013 november 06., 12:58

A Bechdel-teszt alapján kiosztott "A" osztályzathoz legalább két, megnevezett női szereplőnek kell beszélgetnie egymással úgy, hogy a téma nem egy férfi. Ez alapján a Gyűrűk ura összes része, a Star Wars összes része, a Social Network, a Ponyvaregény és egy kivételével az összes Harry Potter-film elbukna.

A Bechdel-tesztet Alison Bechdel amerikai képregényszerző találta ki a Dykes to Watch Out For (a dyke a macsó leszbikus) című képregényében. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.