Elkezdték felszántani a kishantosi biogazdaságot

POLITIKA
2013 november 8., 9:46
comments 15

A biogazdaság vezetői a hét elején nem adták át a földterületeket az NFA-nak, és a bírósághoz fordultak a pályáztatás körülményei miatt, az NFA azonban mégis továbbadta azt a pályázaton furcsa körülmények között győztes új bérlőknek. A biogazdaság üzemeltetői ezért birtokvédelmi eljárást indítottak a 452 hektáros földterületre, azonban péntek délelőtt mégis megjelent ott az egyik új gazda egy traktora, és szántani kezdett.

Ács Sándorné, a Kishantosi Vidékfejlesztési Központ vezetője telefonon elmondta, hogy értesítették a rendőrséget, és éppen a járőrök kiérkezését várják. A Greenpeace pedig riadólánccal szervezi éppen a helyszínre aktivistáit.

Az ügy hátterét és a kishantosi helyszíni riportunkat itt találhatja meg, amint további részleteket tudunk meg a helyszínről, frissítjük posztunkat.

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt