Kizárják a Kék Pontot a kábítószerügyi fórumból

2013 november 20., szerda 18:35
12

A józsefvárosi képviselőtestület november huszadikai ülésén határozatot hozott arról, hogy javasolja a tűcserét üzemeltető Kék Pont Alapítvány kizárását a kerületi Kábítószerügyi Egyeztető Fórumból (KEF) - írja a Drogriporter.

A Kék Pont alapítvánnyal még szeptemberben mondta fel az együttműködést az önkormányzat. A szervezet ugyanakkor egyelőre maradt a bérelt önkormányzati ingatlanban, a szerződés 2014-ig szól, ezt nem lehetett felbontani.

Kocsis Máté. Kép: Drogriporter.hu

Az önkormányzati viszont azt javasolta, zárják ki a Kék Pontot a KEF-ből. A KEF-eket még a kétezres drogstratégia hozta létre, hogy a helyi szintű drogpolitikát koordinálják az állami és a civilek között. A javaslat arról szólt, hogy a helyükre Ujhelyi Eszter, a Nemzeti AIDS Bizottság korábbi titkára kerüljön, aki a kerületi lapban a tűcsereprogram ellen érvelt.

Az ülésen szóba jött a 444 videója is, ahol Ferencz Orsolya kerületi képviselő még a belövőszobák felállítását is szóba hozta.

A vitában Barna Erika, a Kék Pont kommunikációs igazgatója azt mondta, "az önkormányzatnak nincsen semmilyen koncepciója arra, hogyan fogja kezelni ezt a problémát, és mi fog történni azzal a több ezer intravénás szerhasználóval, akiknek eddig az egyedüli kapcsolata az ellátórendszerrel a tűcsere volt." Teljes hozzászólása itt olvasható.

Az önkormányzat 14 igen, 3 nem, 1 tartózkodással javasolta végül a Kék Pont kizárását.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt