Luxuskalitkába zárták Rezesovát

bűnügy
2013 november 23., 07:33

A négy ember halálát okozó közúti balesetéért első fokon hat év fogházra ítélt szlovák milliomosnő pénteken házi őrizetbe került. Eva Rezesova a Prestige Towers lakóparkban töltheti büntetését, a Blikk szerint "igazi luxusban".

photo_camera Forrás: Prestige City

A házi őrizetben eltöltött idő ugyanúgy beleszámít Rezesova ítéletébe, mintha előzetes letartóztatásban lenne. Rezesova eddig egy évet volt előzetesben vagy házi őrizetben, a hatéves fogházbüntetésből két év kilenc hónap után szabadulhat.

Az ügyészség megfellebbezte az ítéletet és a letartóztatás házi őrizetre módosítását is.

Rezesova a bíróságról egyenesen a Prestige Towersbe hajtott, a fogházat útba se kellett ejtenie. Az apartmanházban szauna, uszoda, yachtkikötő és 24 órás portaszolgálat várta. Ez utóbbi azért érdekes, mert a ház szabályzata szerint csak a portával történt egyeztetés után lehet bárkit meglátogatni. Azaz, ha a rendőrök ellenőrizni akarják, hogy Rezesova betartja-e a házi őrizet szabályait, előbb be kell jelentkezniük a recepción.

photo_camera A torony portája, itt kell majd bejelentkezniük a rendőröknek.
Forrás: Prestige City

Azt, hogy Rezesova ne szökhessen el, GPS-es lábperec garantálja. A beállítások szerint ezzel a lakópark egész területén szabadon mozoghat, vagyis úszhat, szaunázhat, sétálhat a kikötőben, parkban. Mindez havi 350-400 ezer forintjába kerül, ennyi egy apartman bérleti díja a házban.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.