100 évre szóltak a legmutyisabb fürdőbérletek

Tbg
gazdaság
2013 december 01., 11:02

Nemcsak gazdasági, hanem morális válságot is át kellett vészelniük, le kellett győzniük a budapesti gyógyfürdőknek

- derült ki egy gyógyfürdő-konferencián Budapesten, ahol a fővárosi fürdőket igazgató cég vezetője tartott kiselőadást, írja a Pénzcentrum.

A mutyizás következtében 10-20, de akár 50 vagy 100 évre is adtak ki ingyenes fürdőbérletet, ami az igazgazó szerint nagyban rontotta a bevételi oldal esélyeit.

Szőke László neveket ugyan nem sorolt, csak annyit, az ajándékozottak az ingyenes bérleteket sutyiban árulták a fürdők bejáratánál.

Veszteség és ingyenbérlet

A fővárosi cégek élén 2010-ben volt váltás, így - gondolom én - a sztori az elmúltnyolcévre vonatkozik. 2010-ben a főváros eljárást is indított a visszaélések felszámolására, és rábukkantak egy félmilliárd forintos visszaélésre, de vádemelés még nem történt.

Évekkel ezelőtt voltak olyan hírek, hogy a fővárosi SZDSZ-frakció tagjai kaptak ingyenes bérletet, mint juttatást.

Szőke beszámolója szerint ezt felszámolták, azóta pedig nyereségesek a fürdők, pedig 2004-ben még több millió eurós veszteséget termelt a a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt.

A budapest sikerrel vagy sikerpropagandával szemben azért jó tudni, hogy a főként uniós forrásból, magyar elképzelésekkel épített vidéki fürdők egyáltalán nem számítanak profitábilisnek, súlyos milliárdokkal terhelik az önkormányzati kasszákat. Erről részletesen a Napi Gazdaság írt a héten.

(444/Pénzcentrum)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.