A bécsi nagykövet szerint ízléstelen csapdát állítottak neki az osztrák műsorban a koronával

Egyéb
2013 december 18., 19:10

Korábban írtunk arról, hogy a Wir Staatskünstler osztrák show humoristái a legutóbbi adásban a magyar koronával szórakoztak, és ezzel bosszantották a jelen lévő Szalay-Bobrovniczky Vince nagykövetet, aki kínjában csak nevetett.

Most viszont megérkezett Szalay-Bobrovniczky hivatalos válasza.

"Az osztrák közszolgálati csatorna (ORF) „Wir Staatskünstler” c. műsorának készítői egy általános kérdésekről szóló, szatíraműsorban leadandó interjúként egyeztetett és több mint fél óráig ebben a szellemben is folyó beszélgetés végén ízléstelen csapdahelyzetet generáltak. Ennek célja érezhetően az volt, hogy félbeszakítsam a beszélgetést, avagy később letiltassam azt, ezáltal is megerősítve az osztrák sajtóban többször tapasztalható képzetet, miszerint hazánkban korlátozzák a művészeket és a gondolatok szabadságát."

Szalay azonban nem akart belemenni ebbe.

"Úgy gondoltam, és úgy gondolom, hogy - diplomataként is - felülni a provokációnak csak indokolatlan súlyt és jelentőséget adott volna egy kabaré-összeállításba szánt, egyesek által talán humorosnak vélt, valójában azonban otromba és övön aluli akciónak. Ezért az adott helyzethez képest igyekeztem elhatárolódni a színészek által előadott "jelenettől", figyelmeztetve őket annak sértő jellegére, egyben kifejezve egyetértésemet egyikükkel, aki szerint az ilyen stílus egy félkegyelműre vall."

Később "megütközve látta, hogy a 45-50 perces anyagból a szerkesztők lényegében csak ezt a pár perces jelenetet adták közre, ráadásul ezt is jelentősen megvágva, a sértő, bornírt elemeket hangsúlyozva, a jelenettel kapcsolatos kritikus megjegyzéseim többségét kihagyva".

Így végül mégiscsak jelzi tiltakozását az ORF vezetősége felé.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.