A bécsi nagykövet szerint ízléstelen csapdát állítottak neki az osztrák műsorban a koronával

Egyéb
2013 december 18., 18:10
comments 78

Korábban írtunk arról, hogy a Wir Staatskünstler osztrák show humoristái a legutóbbi adásban a magyar koronával szórakoztak, és ezzel bosszantották a jelen lévő Szalay-Bobrovniczky Vince nagykövetet, aki kínjában csak nevetett.

Most viszont megérkezett Szalay-Bobrovniczky hivatalos válasza.

"Az osztrák közszolgálati csatorna (ORF) „Wir Staatskünstler” c. műsorának készítői egy általános kérdésekről szóló, szatíraműsorban leadandó interjúként egyeztetett és több mint fél óráig ebben a szellemben is folyó beszélgetés végén ízléstelen csapdahelyzetet generáltak. Ennek célja érezhetően az volt, hogy félbeszakítsam a beszélgetést, avagy később letiltassam azt, ezáltal is megerősítve az osztrák sajtóban többször tapasztalható képzetet, miszerint hazánkban korlátozzák a művészeket és a gondolatok szabadságát."

Szalay azonban nem akart belemenni ebbe.

"Úgy gondoltam, és úgy gondolom, hogy - diplomataként is - felülni a provokációnak csak indokolatlan súlyt és jelentőséget adott volna egy kabaré-összeállításba szánt, egyesek által talán humorosnak vélt, valójában azonban otromba és övön aluli akciónak. Ezért az adott helyzethez képest igyekeztem elhatárolódni a színészek által előadott "jelenettől", figyelmeztetve őket annak sértő jellegére, egyben kifejezve egyetértésemet egyikükkel, aki szerint az ilyen stílus egy félkegyelműre vall."

Később "megütközve látta, hogy a 45-50 perces anyagból a szerkesztők lényegében csak ezt a pár perces jelenetet adták közre, ráadásul ezt is jelentősen megvágva, a sértő, bornírt elemeket hangsúlyozva, a jelenettel kapcsolatos kritikus megjegyzéseim többségét kihagyva".

Így végül mégiscsak jelzi tiltakozását az ORF vezetősége felé.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.