A koronával viccelődtek osztrák humoristák, a magyar nagykövet tűrte

vicc
2013 december 18., 15:12
comments 124

A Wir Staatskünstler osztrák show humoristái a legutóbbi adásban a bécsi magyar nagykövettel, Szalay-Bobrovniczky Vincével ültek le beszélgetni. Arról kérdezték, hogy igaz-e, hogy Magyarországon viccet csinálni a Szent Koronából nemzeti jelkép megsértésének számít (akárcsak a Himnusz vagy a nemzeti zászló gyalázása), és az új Btk. szerint 1 évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható.

A nagykövet ezt elismerte, amire a híresen béna osztrák humor képviselői elővették a korona műanyag másolatát, és elkezdtek vele bohóckodni (hülyén vették fel, dobálták, leejtették, szidták), és megkérdezték, hogy ez a nemzeti jelkép gyalázásának számít-e, és ezért börtönbe kerülnének-e, elvégre a követségen érvényesek a magyar jogszabályok.

Szalay-Bobrovniczky Vince kínjában nevetett, és azt mondta, hogy szerinte ez belefér. Pedig ő volt az, aki októberben magánál az osztrák államfőnél, Heinz Fischernél tiltakozott egy linzi kiállítás képei miatt, egy Paul Lendvai interjú után pedig sértődött levelet írt a Kuriernak.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt