A nyolcéves kislány, aki egész nap be van tépve

életmód
2013 december 22., 15:47
comments 51

Mykayla Comstocknál súlyos leukémiát állapítottak meg az orvosok, és kemény sugárkezelést írtak elő neki. A szülők inkább nagy mennyiségű marihuána-olajat adnak a gyereknek minden nap.

A Vice filmjéből nem derül ki egyértelműen, hogy mennyit segít a fű a kislánynak (és egy nála is fiatalabb, négy év körüli kisfiúnak).

A szülők szerin már az első adagtól látványosan jobban lett a gyerek (és a bemutatott fényképeken is ez látszik), de azt, hogy marihuána tényleg hatékonyabban gyógyítaná a rákot, mint más gyógyszerek, azt egyetlen orvos sem erősíti meg.

A filmben megszólaló szakértő szerint kanabisz olajat fogyasztani annak gyógyító hatásáért olyan, mintha valaki ópiumot szívna fájdalomcsillapításra egy morfium injekció helyett. Szóval azt, hogy a marihuánának vannak a gyógyászat számára hasznos tulajdonságai, de ezeket ma még nem bizonyították megfelelően, és sok kutatásra van még szükség.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.