Az öt legmeghatóbb betlehem a fővárosban

5. Az arc nélküli születés és látogatás megható pillanatánál mindenki elérzékenyül. József szőrszakállban, türelemmel viseli a vendégek érkezését. Kiemelendő, hogy az egyik pásztor színesbőrü. A kismama nagy szerencséjére a kis Jézusnak szavát sem lehet hallani.

betlehem_2

4. A hordozható, zenélő, kihajtogatható képeslapot előkapva bárhol megnyugvást lelhetünk, vagy ha elfelednénk a Szenteste történéseit, rögtön emlékezhetünk. Mária Mona Lisáról, József Váncsa Istvánról mintázva.

betlehem_5

3. Eddigi betlehemeinknél csak a pásztorok látogatták a Szentcsaládot. Most képbe került egy király is. Ez a csodálatos, méretarányos betlehem minden modern embert kielégít a próbababákról származó tökéletes arcélekkel. Mária is csak egy arc a Springfield kirakatából. Így könnyű visszahelyezkedni a kétezer évvel ezelőtti születéshez.

betlehem_1

2. Az életigenlők betleheme. Mária Palvinbarbi-szájjal, József már a megkapott ajándékkal és színes bőrrel. Mindenki pirospozsgás és duci. Sosem látott vidámság a bárányok arcán. Ez egy remek buli lehetett!

betlehem_3

1. Már a húsvétot, az elmúlást és a feltámadást vetíti elő ez a megrendítő kép. A gyertyák alkotta figurák közül kiemelkedik hipszter József, aki a kor szellemének megfelelően szakállát eldobva, bajuszban izgulta végig a születést. Pásztorok már leléptek, a királyok már megérkeztek. De mindenki feje fölött (!) ott az elmúlás.

betlehem_4

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.