A 10 legjobb nemzetidohánybolt-kirablás

Nagyon sokáig úgy tűnt, hogy némafilmes rablásban soha, senki nem fog tudni jobbat nyújtani, mint Kitano Takeshi a Tűzvirágok című filmben. Aztán Lázár János leosztott a haverjainak egy csomó trafikot. A nemzeti dohányboltokba kívülről nem lehet belátni, ami állítólag a 18 év alattiak védelmét szolgálja, valójában viszont a bűnözőkét. A gonosz emberek gyorsan rájöttek, hogy ezeket a trafikokat az isten is kirablásra teremtette, így az elsők megnyitása óta eltelt kevesebb, mint egy évben számtalan ilyen trafikot nyomtak fel különböző módszerekkel.

A nemzeti dohányboltokban azonban nemcsak a dohány, a fideszes haverság és a sötétítő fólia a közös, hanem a biztonsági kamera is. Az ezek által rögzített, hang nélküli képeknek köszönhetően minden egyes rablás filmművészeti alkotássá lényegült át, amikből most itt következnek a legjobbak. Egészen biztos, hogy a következő években a fiatal műfaj újabb klasszikusokkal, fogy gyarapodni.

1.

Egy erős versenyző Pécsről. Van benne akció, maszk, és fegyver, és külön érdekes, hogy a rabló nem elégszik meg a pénzzel: neki cigi is kell.

2.

Kiskunfélegyházán nincs kegyelem. Ketten egy nő ellen!

3.

Dráma Budapesten. Az eladónő feje mögé szerelt kamerának köszönhetően a néző egészen beleélheti magát az akcióba, az igazi mozgókép hiánya pedig egészen videóklipszerűvé teszi az élményt.

4.

Egy személyes kedvencem Fehérvárról. Több kameraállás, van külső felvétel is, ez tulajdonképpen egy nagyjátékfilmre elegendő anyag. Le a kalappal az eladók előtt, akik a fegyver rájuk kacsintó csövével szemben is megőrizték a nyugalmukat.

5.

A Kitano Takeshi alkotására leginkább emlékeztető mű Kispestről. Talán az üres polcok, talán az egyszerű fegyver idézi meg a japán minimalizmust.

6.

Egy trükkös versenyző Nagyszombatról.

7.

Ez a szombathelyi filmecske félúton van a Mission Impossible és az Ocean's Eleven merész rablásai közt. Akció! Sebesség! Összehangoltság!

8.

Ebben a Budapesten készült filmben a sivár helyszín és a lassan hömpölygő történet egyaránt Tarr Bélát idézik meg.

9.

Miután 2013-as, Random Access Memories című lemezük irtózatosan drága reklámkampányát nem sikerült bevételekkel fedezniük, a Daft Punk két robotja keresett egy nemzeti dohányboltot.

10.

Végül pedig bandita négykézláb.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.