Külföldről támadják a Hymnust

háború
2014 január 01., 19:50
comments 128

Az egyik legnagyobb amerikai politikai blog, ami egyébként a demokraták szekerét tolja, betámadta a magyar himnuszt. A Daily Kos blogposztjának címe:

A világ legrosszabb nemzeti himnusza

A blogposzt szerzője azt állítja, nem nézte meg mind a 196 himnusz szövegét, de szerinte nehéz lenne a magyar himnusznál depresszívebb, a büszkeséget ennyire hiányoló himnuszt találni. Így foglalta össze Kölcsey Ferenc költeményének lényeget:

„Szarok vagyunk, és minden háborút elvesztettünk, és ÁRVÁK SÍRTAK, és ez a hely a NYOMORÚSÁG pokoli bugyra, de esetleg Isten, csak talán, nem tudnád egy kicsit kevésbé pokolivá tenni nekünk?”

photo_camera Nem hiszem, hogy a blogger ezt Kölcsey Ferenc szemébe merte volna mondani

Nem lennék a helyükben, amikor kézhez kapják a washingtoni magyar nagykövet éles hangon megírt válaszlevelét!

Egyébként Tamás Bence Gáspár kollégám megpróbált írni egy vidám himnuszt, hátha az amerikai fanyalgóknak jobban tetszik:

Dicsőséges szép, hazánk!
Rajtad ragyog koronánk!
Mindannyiunk szeme fénye,
Kárpátoknak büszkesége!

Szuper a mi csapatunk,
Senkitől ki nem kapunk!
Isten áldjon drága földünk,
Bölcsőt, búzát adtál nékünk!

Három színű lobogó,
Keblünk mindig dagadó,
Vidámság és dévaj jókedv
A hazához mind hűséges.

De ha egyszer valamikor,
Búval, rosszal találkozol
Gondolj arra, puszták népe,
Boldog vagyol ezer éve!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.