18

Figyelem, felnőtt tartalom!

Az általad letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Csípő felett feszülő bugyival hergelik a lányokat

életmód
2014 január 07., 19:54
comments 142
  • Napfény járja át a szívem újra, egy szál bikinit hoztam el az útra.
  • Vagy ahogy a 4chanen énekelnék: hideg van és szívem nincs, az új divat a bikini bridge.

Mindenki emlékszik még a legutóbbi hülye fétisre, az össze nem érő combokra? (Ha nem, itt írtunk róla.)

Ha valaki esetleg azóta is azon fáradozott volna, hogy szétválassza konokul összeérő combjait (amiről pedig nem győztünk eléggé hangsúlyozni, hogy semmi értelme!), most már nyugodtan elengedheti, mert új szelek fújnak a női testrészek hashtagesítésének világában. 2014 thigh gapje

a bikinihíd lehet.

Ennek körülírása annyira körülményes, hogy inkább mutatom képen:

bridge5

Vagy mondjuk itt:

bridge3

Esetleg itt:

bridge6

Ez alapján gondolom nagyjából megvan, hogy olyan testalkatról van szó, ahol a csípőcsontok között a bugyi nem ér hozzá a testhez, hanem hidat képez közöttük. A látványos eredmény érdekében ezt hanyattfekve érdemes fényképezni. Na még egyszer:

bridge2

A bikini bridge tagek az utóbbi napokban árasztották el az internetet, ami legalább két szempontból furcsa.

Szóval miért éppen most lett ennyire felkapott a bugyihíd?

Már megint a trollok vannak a dolog mögött.

A hullámot a 4chan trollfóruma indította, Operation Bikini Bridge néven. Ez egy több lépcsőből álló haditerv.

Az első lépés a bikini bridge-képek elterjesztése, osztása, reblogolása. Ez különösebb nehézségek nélkül sikerült.

A második az ellenpropaganda. Ebben a körben elkezdik terjeszteni, hogy a bikinihidas test hajszolása egy újabb egészségtelen őrület, aztán jönnek azok az érvek, hogy ez megint csak a női test tárgyiasítása, és nem az ember alakja határozza meg azt, hogy milyen valójában. Sőt, ezen aztán még egyet csavartak egy álfeminista álkiáltvánnyal arról, hogy a nőknek igenis joguk van vonzónak lenni, ha arra vágynak.


Persze, hogy ez is bejött, és elég sokan rákaptak a vitára, meg a trend elleni tiltakozásra, vagy épp annak heves támogatására. Az összetevők is garantálták a sikert (női test+önbecsülési kérdések+ideológia+kiéhezett, unatkozó internetezők = 100% vihar), mindezt pedig még sikeresen is turbózták fel.

A kérdés, ami az olvasó fejében felmerül, az a

de mégis minek?

Azért, hogy a bikinihíd legyen a Következő Nagy Dolog. A téma, amiről mindenki beszél.

A kérdés, ami most felvillan:

jó, de azt mégis minek???

Bár egyáltalán nem látok bele a 4chan-felhasználók lelkébe, a posztok alapján a következő dolgok merültek fel. Van, aki azért, mert élvezi, hogy ilyen könnyű manipulálni a médiát és a közösségi oldalakat (először a Daily Dot írta meg a trend hátterét). Van, aki azért, hogy bosszantsa a feministákat, vagy egyszerűen a lányokat. Van, aki kifejezett rosszindulatból, hogy ezzel gyötörje az önértékelési problémákkal küzdő lányokat. És persze elég sokan lehetnek, akik egyszerű unalomból és szórakozásból. És mert hideg van, és hiányzik a nyár.

A bikinihíd ettől még simán lehet az idei nagy dolog. Ha tényleg beszivárog a mainstream kultúrába, és elér egy kritikus tömeget, akkor mindegy lesz, honnan indult az egész. De az is benne van, hogy ugyanúgy próbálják majd hiába erőltetni, hogy ebből divat legyen, mint Gretchen a Fetch fordulat elterjesztését a Bajos csajokban.

Mert akit most megfogtak volna a képek, és maga is ilyen csípőt szeretne azért, hogy #girly legyen, azért ne felejtse el, hogy ezt most mégiscsak főleg a fagyban unatkozó amerikai tizenéves fiúk erőltetik.

bridge8

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.