2013-ban negyedével nőtt a külföldön dolgozó magyarok száma a KSH szerint

gazdaság
2014 január 10., 10:49
comments 10

Egy év alatt 18 ezerrel nőtt azoknak a magyaroknak a száma, akik tartósan külföldön vállaltak munkát. A Központi Statisztikai Hivatal 2013 első kilenc hónapjának munkaerőpiaci folyamatait elemző kutatása szerint 97500-an dolgoznak külföldön, 23,5 százalékkal többen, mint az előző év hasonló időszakában.

Ennél persze sokkal többen vannak, akik külföldön dolgoznak, mert a KSH csak azokat sorolta ebbe a kategóriába, akik a megkérdezett magyarországi háztartás fenntartásához családtagként anyagilag is hozzájárulnak és egy évnél többet nem még töltöttek még el határainkon kívül. Azaz ha valaki úgy dolgozik külföldön, hogy nem támogat senkit itthon, akkor ő nem jelenik meg a statisztikákban.

Szintén nem számítanak az egy évnél régebben kinn élők is. Ezek miatt a számítási nehézségek miatt nem lehet pontos számot mondani arról, hogy hány magyar dolgozik külföldön. A konzervatívabb becslések 300 ezer emberről szólnak. A KSH statisztikái szerint Ausztria a legnépszerűbb állomáshely, utána Németország és Anglia következik. (via NOL)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt