A kormány környezetvédelmi államtitkára szerint a paksi bővítés annyira fajsúlyos dolog, hogy népszavazást kéne kiírni róla

politika
2014 január 14., 20:38
comments 47

Apró szépséghiba, hogy Illés Zoltán ezt 2008-ban nyilatkozta. Akkortájt, amikor pártelnöke, Orbán még arról beszélt, hogy puccsot követ el a magyar nép ellen a kormány, amiért titokban hosszútávú energetikai szerződést készül kötni az oroszokkal.

Azóta bár nagyot fordult a világ, Illés 2008-as szavait azért érdemes ízlelgetni

A paksi atomerőmű tervezett bővítése olyan fajsúlyos dolog, hogy feltétlenül népszavazásnak kellene róla dönteni.

A szakpolitikus akkor még arról beszélt, hogy hétezer szélerőmű megépítésével ki lehetne váltani a paksi erőművet. De az akkor ellenzékben lévő politikus úgy látta, hogy az alternatív energiaforrások terjedéséhez hiányzott a politikai döntés.

(via Noemisszió / Örülünk, Vincent?)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.