Ha egy török exminiszter 1,5 millió dollárt lop, hány török exminiszter lop 63,5 millió dollárt?

bűnügy
2014 január 16., 10:19
comments 1

A helyes válasz: 3.

Zafer Caglayan volt török gazdasági minisztert az ügyészség azzal vádolja, hogy egymaga 52 millió dollárhoz jutott hozzá jogosulatlanul. Muammer Güler korábbi belügyminiszter 10 millió, Egemen Bagis volt EU-miniszter 1,5 millió dollárhoz jutott illegálisan.

A török ügyészség kérte az érintett politikusok mentelmi jogának feloldását a parlamenttől, de nem tudni, mikor döntentek, egyelőre az igazságügyi minisztérium előtt van az ügy.
A fenti három volt kormánytag mellett Erdogan Bayraktar egykori környezetvédelmi és várostervezési miniszter mentelmi jogának megszüntetését is kérte az ügyészség, de azt nem tudni, őt mivel vádolják.

(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt