Április hatodikán lesz a választás

politika
2014 január 18., 14:35
comments 29

A törvény szerint 60-90 nappal korábban kell kitűzni az időpontot, Áder János szombaton megtette. Idén cska egyfordulós választás lesz, ahol 199 képviselőt választunk. 106-ot egyéni választókerületből, 93-at az országos listákról. A választási iroda 48 nappal a választás előtt mindenkinek levelet küld majd, hogy hol kell szavaznia. A körzeteket is újrarajzolták, ezért lehet, hogy nem ugyanoda kell, ahol legutóbb.

Most a pártoknak kell majd leadniuk a Nemzeti Választási Bizottságnál, hogy jelöltet és listát akarnak állítani. Most is kell a választók támogatása a jelöltállításhoz, de most nem kopogtatócédulák, hanem aláírások kellenek. Az összegyűjtésre két hetük lesz a pártoknak, a választás előtti 48. és 34. nap között. Egy jelöltállításhoz elég 500 aláírás. Mostantól nem csak egy helyre tudják leadni a támogatásukat a választók, több ívet is alá lehet írni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.