Április hatodikán lesz a választás

2014 január 18., szombat 14:35
33

A törvény szerint 60-90 nappal korábban kell kitűzni az időpontot, Áder János szombaton megtette. Idén cska egyfordulós választás lesz, ahol 199 képviselőt választunk. 106-ot egyéni választókerületből, 93-at az országos listákról. A választási iroda 48 nappal a választás előtt mindenkinek levelet küld majd, hogy hol kell szavaznia. A körzeteket is újrarajzolták, ezért lehet, hogy nem ugyanoda kell, ahol legutóbb.

Most a pártoknak kell majd leadniuk a Nemzeti Választási Bizottságnál, hogy jelöltet és listát akarnak állítani. Most is kell a választók támogatása a jelöltállításhoz, de most nem kopogtatócédulák, hanem aláírások kellenek. Az összegyűjtésre két hetük lesz a pártoknak, a választás előtti 48. és 34. nap között. Egy jelöltállításhoz elég 500 aláírás. Mostantól nem csak egy helyre tudják leadni a támogatásukat a választók, több ívet is alá lehet írni.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt