Riport Szegedi Csanádról az izraeli tévében

A 45 perces műsorban látható, a korábban szélsőjobboldali politikusként, ma vallásos zsidóként pózoló Szegedi Csanádról szóló riportban az EP-képviselő sétál a Parlament előtt, a Duna-parton ül Köves Slomóval, autót vezet, és elmeséli, hogyan tudta meg, hogy zsidó, hogyan szembesült a holokauszt borzalmaival, és hogyan ismerte meg a származását. Beszél Köves rabbi is, héberül.

A videót itt lehet megnézni.

Egyedül Szegedi nyilatkozik magyarul, aki azt mondja, hogy a Jobbik vezetése azt mondta neki, hogy amikor kiderült róla, hogy zsidó, nyilvánosság előtt kicsit sírva kérjen bocsánatot az emberektől, és vallja be, hogy zsidó. Ő azt mondta, hogy nem is zsidó, legfeljebb a nagyanyja volt. Erre azt mondta a Jobbik, hogy innentől nem lehetne antiszemitának tartani a Jobbikot, „ez az egész pártnak védelmet nyújtana” – állítja Szegedi.

Szegedi ezután kilépett, és két nappal később elindult a gyógyulás útján, és beírta az internetbe, hogy „rabbi Magyarország”:

rabbi magyarország

Most már új életet kezdett, és be akarja bizonyítani, hogy már nem szélsőjobbos és homofób. A videó 36. percében Szegedi héberül tanul olvasni, később pedig Köves Slomóval látogat el a nagyanyja sírjához. Szegedi azt mondja, hogy szégyenli magát.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.