Ugye magának is elege volt abból, hogy Európában gúnyolják az ázsiai származásunk miatt?

2014 február 12., szerda 6:22
93
Forrás: Orbán Viktor / Facebook

"Magyarországot az elmúlt száz évben rendszeresen gúnyolták Európában azért, mert ázsiai" - tudhattuk meg a Kínában túrázó Orbán Viktor miniszterelnöktől.

Ha eddig erről nem tudott, most már ne zavartassa magát emiatt. A miniszterelnöktől azt is megtudtuk, hogy mi, magyarok "jókat mosolygunk azon, ami a világgazdaságban történik, hogy a sokszor gúnyként emlegetett ázsiai származásunk hirtelen milyen kapós lett a világban". Mert hát a világgazdaság súlypontja, ugye, "áthelyeződik nyugatról keleti irányba".

És azt tudták, hogy "aki a magyarokkal köt üzletet, az az Európai Unió növekedési motorjával kerül kapcsolatba"? Sajnos a miniszterelnök szavaiból nem derül ki, hogy magát Magyarországot gondolja-e a motornak, vagy mi, teszem azt, a tengelykapcsoló vagyunk csak, vagy tán a ventillátor.

A miniszterelnök az unortodoxiáról is beszélt, szerinte "a valóban szokatlan elemeket is tartalmazó" gazdaságpolitikája versenyképessé tette Magyarországot. Szerinte a kormány adópolitikája és a közmunkaprogram garantálja, hogy 3-4 százalékosra szoruljon vissza a munkanélküliség, így "lényegében mindenki folyamatosan talál majd munkalehetőséget".

A kínai gazdasági szakemberek figyelmébe a magyar víz- és hulladékgazdálkodást ajánlotta, illetve a közlekedésszervezést, az energiaszektort, a turizmust, és még a mezőgazdasági termesztési rendszereket is. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt