Félretájékoztatták a külképviseleten szavazókat?

POLITIKA
2014 február 25., 06:33
comments 13

A Népszava birtokába jutott levélből, amit a választási iroda a külképviseleten voksolni szándékozóknak küldött ki, kifelejtették, hogy a szavazónak a személyigazolvány vagy jogosítvány mellett a lakcímkártyát is magával kell vinnie április hatodikán. Ha otthon felejti azt, egyéni jelöltre nem, csak listára tud szavazni. A Választási Iroda egyelőre nem reagált a hibára.

baja_valasztas_11

Nem ez az első eset, hogy a külföldön élő magyarok szavazását megnehezítik. A TASZ legutóbb arra figyelmeztette a Választási Irodát, hogy több Londonban voksolni szándékozónak hibás címet adtak meg, hogy hova is kéne menni majd választani. Az Egyesült Államokban élők hibás időpontot kaptak. Míg a tapasztalatok szerint sokan formai okok miatt, pl. ékezethibák, utasítják el a külképviseleten történő szavazást, ami amúgy sem lesz könnyű műfaj. Csak a nagykövetségeken lehet szavazni, így egy Glasgowban élő magyarnak Londonba kéne utaznia, hogy szavazhasson. Míg egy Nagyváradi magyar feladhatja ugyanezt levélben. (Népszava)

Update: itt a levél, amiben valóban nem szerepel, hogy lakcím kártyát is vinni kell a szavazásra.

level

Update 2.0: A Nemzeti Választási Iroda hozzánk eljuttatott közleményében felhívja a figyelmet, hogy nem kell lakcímkártyát vinni a szavazásra. Mindenki megnyugodhat!

kozlemeny

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt