Őrizetbe vették Simon Gábort

2014 március 10., hétfő 13:23
115

Az Index úgy értesült, hogy a hatóságok hétfőn vitték be az MSZP egykori elnökhelyettesét.

A Központi Nyomozó Főügyészség megerősítette a lap információit. A gyanú szerint Simon egy saját adataira kiállított afrikai útlevelet szerzett, majd megkereste egy korábbi ismerősét, és egy ismerőse segítségével a hamis útlevelet felhasználva magyar banknál számlát nyitott. Közokirat-hamisítás bűntette megalapozott gyanúja miatt indult most az eljárás.

Az MSZP volt elnökhelyettesét azután tartóztatták le, hogy a rendőrség házkutatást tartott Welsz Tamás lakásán. Welsz a Sólyom Airways vezetőjeként bukkant fel a hírekben, régóta Simon üzlettársa volt. Akkor kiderült, hogy Welszt az Interpol is körözi.

A rendőrségi rajtaütés során derült ki, hogy Simonnak saját széfje is volt Welsz házában. Innen került elő több, Simonra terhelő dokumentum is. Az Index információi szerint például egy Gabriel D. névre kiállított, de Simon fényképeit és adatait tartalmazó bissau-guineai útlevél is.

A lap információi szerint olyan dokumentumok is előkerültek, melyek a 240 milliós osztrák száma fedősztorijaként szolgálhattak volna. A széfben több tízmillió forintnyi készpénz is volt.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt