A baloldal szerint Rogán többet költ havonta, mint amennyit keres

POLITIKA
2014 április 01., 10:30
comments 183

Vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez a mentelmi bizottságnál a Kormányváltók képviselőjelöltje, Rogán Antal választókerületi ellenfele, Kerék-Bárczy Szabolcs. A pártban ugyanis kiszámolták, mennyit költ havonta a polgármester-képviselő, és szerintük csak az alaptételekre több jön ki, mint Rogán nettó fizetése.

Így számolnak, havi tételekben:

 • jelzálogkölcsönének törlesztőrészlete 500 ezer forint
 • a közös költség a Pasa Parkban lakásaik után 300 ezer forint
 • a rezsi 150 ezer forint
 • Audi A3-as autójának lízingdíja 200 ezer forint
 • gyermekeik magánóvodájának havi díja 150 ezer forint

Így 1,3 millió forint jön ki, és ebben még nemcsak a mindennapi költségek nincsenek benne, hanem az sem, hogy Rogánnak tartásdíjat kell fizetnie harmadik, korábbi házasságából származó gyereke után is, ami a bírósági gyakorlat szerint fizetése 30 százaléka is lehet, mondta Juhász Péter, az Együtt-PM politikusa. Rogán jelenlegi feleségének közben nincs jövedelme.

Ezzel szemben úgy számolnak, Rogán nettó havi fizetése a nyilvánosan elérhető adatok alapján 1,2 millió forint. Vagyonnyilatkozata szerint

 • polgármesterként havi bruttó 632 400 forintot
 • képviselő-frakcióvezetőnként bruttó 788 460 forintot
 • és 278 280 forint választókerületi pótlékot keres

Ez összesen bruttó 1,69 millió forint.

Az ötödik kerületi önkormányzat épülete előtt tartott sajtótájékoztató a Fidesz stábját is érdekelte, jelen volt Kaminsky Fanni, Orbán Viktor Facebook-oldalának kezelője és bulvárfelelőse is. Az Index tegnap arról írt, hogy a legutóbbi, Rogán vagyonosodásáról szóló sajtótájékozatón az MTI, vagyis az állami hírszolgálat nem volt jelen - ők a mai tájékoztatót is kihagyták.

Rogán ingatlanügyéről korábban itt írtunk:

Rogán tegnap a következő nyilatkozatot adta ki:

Vásároltunk egy lakást a feleségemmel együtt 5 éve egy 20 éve épült, 32 lakásos budai társasházban, majd amikor megszületett Áron fiunk, kibővítettük azt. Ahogy sokan mások, mi is hitelt vettünk fel. Minden tisztességes és törvényes a lakásvásárlásunkban. Egyedül annyi hibát követtem el, hogy pontatlanul töltöttem ki a vagyonnyilatkozatomat, amit utólag teljesen jogszerűen kijavítottam. Sokan éltek már rajtam kívül a javítás lehetőségével, például Lendvai Ildikó, Kolber István és Lamperth Mónika.

Ezzel kapcsolatban mi is kerestük kérdéseinkkel, egyelőre nem válaszolt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

 1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
 2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
 3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt