A fű legalizálása felé halad Amerika

külföld
2014 április 02., 18:59
comments 59

Nemrégiben készített a Pew Research Center egy felmérést, amiben a megkérdezettek háromnegyede támogatta a marihuána legalizálását és szerintük ez az egész országban be is fog következni. Jelenleg tizenhét állam törvényei dekriminalizálták a fű használatát.1821 embert kérdeztek meg a kutatás során, 79 százalékok teljesen elutasítja büntetést a fű birtoklásáért. Coloradoban január óta legális a marihuána árusítása, ami ott egy siker történet.

A közvélemény kutatásban résztvevők nagy része kevésbé tartja veszélyesnek a fű szívást, mint az alkohol ivást. A válaszadók 67 százaléka szerint a függők kezelése eredményesebb, mint büntetésük.

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.