Tudja, mije van még Rogánnak?

2014 április 2., szerda 7:54
160

Hiába javított bele már kétszer, még mindig nem teljes Rogán Antal vagyonbevallása. Abban 2014. március 21-ig az szerepelt, hogy felerészben tulajdonosa egy 149 négyzetméteres lakásnak.

Vagyis összességében 255 négyzetméteres a lakásuk a Pasa Parkban.

És ez egészül ki a ház alapító okirata szerint még egy 95 négyzetméteres tetőkerttel is, ami után közös költséget is fizetnek. Bár az okirat szerint a tetőkert Rogán lakásához tartozik, elkézpelhető, hogy az amúgy osztatlan közös tulajdonban van. Ahogy például a teremgarázs is osztatlan közös tulajdonban van, de a vagyonnyilatkozatát április 1-én módosító Varga Mihály indoklása szerint az osztatlan közös tulajdonban lévő ingatlanban meglévő tulajdoni hányadot is fel kell tüntetni a vagyonnyilatkozatban.

Via Rogán Rezsi Elég Kicsi? Facebook-csoport

Az alapító okirat szerint a tetőkert négyzetméterenkénti közös költsége harmada a lakások négyzetméterenkénti közös költségének. Ha a tetőkert négyzetméterárra is így aránylik a lakások négyzetméterárához, akkor az értéke cirka 20 millió forint.

A Pasa Parkban a lakások négyzetmétere 600 ezer forintba kerül. Rogán és neje - immár egybenyitott - lakásai (149+71 négyzetméter) ez alapján elvileg 90+44, azaz együtt 134 millió forintba kerülhettek. Ehhez jön még a télikert és a lépcsőház 36 négyzetméterének, illetve a tetőkert 95 négyzetméterének az ára. Ha ezeket a lakáshoz képest harmadáron számoljuk is, ez akkor is még 25 millió forint, mindösszesen tehát akár 160 millió.

Rogán keddi közleménye szerint a család 60 millió forinttal tartozik a bankoknak. Kaptak családi segítséget és baráti kölcsönöket is. Hogy mennyit, azt nem írta.

Ehhez képest a vagyonnyilatkozatában 30 millió forintos banki adósság és 16,8 millió forint magánszemélyekkel szembeni tartozás van feltüntetve.

A tulajdoni lapok szerint pedig Rogán lakására 111 ezer euró (kb 33 millió forint), Rogán Gaál Cecília lakására pedig 30 millió forint jelzálog van bejegyezve.