Tasnádi szerint Gyárfás Tamás kérte fel, hogy ölje meg Fenyő Jánost

bűnügy
2014 április 03., 12:49
comments 15

A Fenyő-gyilkosság ügyének csütörtöki tárgyalási napján Tasnádi Péter is tanúskodott, és arról beszélt, hogy Gyárfás Tamás meg akarta tőle rendelni Fenyő megölését, de ő nem vállalta.

Tasnádi tanúvallomása szerint Gyárfás 16-17 éve egy XI. kerületi hotel kerthelyiségében négyszemközt bízta meg Fenyő megölésével.

Tasnádi Péter azt mondta, filmekben látta, hogy kell az ilyet csinálni: a sokmilliós díj felét kérte előre és meg is kapta. Egy ismerősének és az akkori feleségének beszélt is erről, mire ismerőse elkezdett fontoskodni, még terepszemlét is tartott - állította, de neki esze ágában sem volt a bérgyilkosságot elkövetni, csak a pénzt vette fel. Fenyő megöléséről Las Vegasban értesült, mire nyomban felhívta megbízóját, hogy kéri a pénz másik felét, és meg is kapta.

Az MTI tudósításában nem nevezték meg Gyárfást, végig csak médiavállalkozóként emlegették. A Pesti Srácok nevű lap viszont helyszíni tudósításában megírta, hogy kiről van szó.

A tanú szerint egyébként a becsapott médiavállalkozónak biztosan nem lehetett köze Fenyő megöléséhez, hiszen akkor nem fizetett volna neki. Ezt leszámítva máig nem tud semmit a gyilkosságról, mondta még el Tasnádi.
Tasnádi  elmondta azt is, szégyelli, hogy lehúzta a médiavállalkozót, aki korábban barátja is volt, de ez "olyan magas labda volt, hogy nem lehetett kihagyni".

Az MTI beszámolója szerint Tasnádi előadta azt is,  hogy a gyilkosság után felhívták egy mobilszámról és fenyegetően beleüvöltötték a telefonba: "Vico!" (Ennek a médiabirodalomnak a feje volt Fenyő János.) Majd pedig azt üzenték neki, hiába bujkál Amerikában, úgyis ki fogják nyírni. Ezután rendőrismerősei segítségével kinyomoztatta, ki volt a telefonáló.

"Beszélgettek vele, mire a meggondolatlan telefonbetyár megbetegedett és kórházba került"

- idézte fel a kilencvenes évek hamisíthatatlan hangulatát Tasnádi, aki egyéb bűncselekmények miatt éppen jogerős börtönbüntetését tölti. A tárgyaláson megjelent Gyárfás Tamás is, de a bíró őt nem hallgatta meg.

A vád szerint Fenyő János médiavállalkozót, a Vico vállalatcsoport vezetőjét 1998-ban a szlovák állampolgárságú Jozef R. lőtte le géppisztollyal Budapesten. Jozef R. és vádlott-társa tagadja bűnösségét, állításuk szerint a gyilkosság idején nem is voltak Magyarországon.

A vádlottakat a tárgyaláson tucatnyi állig felfegyverzett, maszkos, acélsisakos kommandós vigyázta, Jozef R. golyóálló mellényt viselt.
Fenyő János 1989-ben alapította cégbirodalmát, melyhez halálakor tucatnyi lap tartozott, köztük a Népszava, a Vasárnapi Hírek és a Nők Lapja.

Jozef R. egy másik eljárásban a négy halálos áldozatot követelő Aranykéz utcai robbantás gyanúsítottja, az 1980-as években Csehszlovákia egyik leghírhedtebb bűnözőjének számított. 1985-ben egy társával elrabolt egy államtitkárt, a szervezet bűnözéssel és a titkosszolgálatokkal is kapcsolatba hozták, vádolták azzal is, hogy megölte az egykori szlovák államfő, Michal Kovác fiának elhurcolásában koronatanúként számításba vehető Robert Remiást. (via MTI/Origó)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.