Kellemetlen pillanatokat hozott a német megszállás emlékműve Kálmán Olgának

2014 április 8., kedd 18:25
503

Nehéz műszak jutott ma Kálmán Olgának. Előbb Szanyi Tibor, az MSZP EP-listavezetője nevezte náci sasnak Orbán Viktort a német megszállás emlékműve miatt. A Magyar Nemzet már arról ír, hogy Kálmán Olga berekesztette vele az interjút, de a videót végignézve inkább úgy tűnik, hogy 15 perc után egyszerűen végére ért a beszélgetés. A náci sas jelzőtől amúgy Kálmán többször is elhatárolódott.

Ennél komolyabb, és jóval zavarba ejtőbb vitája volt viszont Schiffer Andrással. Az LMP társelnöke ugyanis nem érezte a magyar társadalom legnagyobb problémájának az emlékművet, és szerinte az ellenzéknek inkább most tanulnia kéne választási eredményből, mintsem az emlékművel foglalkozni.

Kálmán azonban ezt a választ nem volt hajlandó elfogadni, szerinte ma foglalkozni kell a túlélők és az ő leszármazottaikat ért sérelmekkel.

Ne haragudjon, én is a túlélők leszármazottja vagyok.

- mondta erre Schiffer, majd azzal folytatta, hogy szerinte az ország érdekét nem az szolgálja, ha a pártok permanens kampányként a történelemkönyvekbe bújnak. Schiffer szerint az, hogy az ellenzék érvkészletében a XX. századi magyar múlt boncolgatása előrébb való volt, mint mondjuk a munkahelyteremtés vagy a földosztás, az bizony benne volt ebben a választási eredményben.

De ebben nincs igaza

- mondta erre Kálmán.

Ezek után még egymás szavába vágva vitatkoztak egy kicsit arról, hogy miről is kéne szólnia az ellenzéki politikának. A videó itt nézhető meg, tanulságos végignézni, Schiffer a negyedik perc környékén kezd el beszélni, 10.40 körül pedig kifejezetten kellemetlen percek indulnak.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt