Kellemetlen pillanatokat hozott a német megszállás emlékműve Kálmán Olgának

politika
2014 április 08., 18:25
comments 503

Nehéz műszak jutott ma Kálmán Olgának. Előbb Szanyi Tibor, az MSZP EP-listavezetője nevezte náci sasnak Orbán Viktort a német megszállás emlékműve miatt. A Magyar Nemzet már arról ír, hogy Kálmán Olga berekesztette vele az interjút, de a videót végignézve inkább úgy tűnik, hogy 15 perc után egyszerűen végére ért a beszélgetés. A náci sas jelzőtől amúgy Kálmán többször is elhatárolódott.

Ennél komolyabb, és jóval zavarba ejtőbb vitája volt viszont Schiffer Andrással. Az LMP társelnöke ugyanis nem érezte a magyar társadalom legnagyobb problémájának az emlékművet, és szerinte az ellenzéknek inkább most tanulnia kéne választási eredményből, mintsem az emlékművel foglalkozni.

Kálmán azonban ezt a választ nem volt hajlandó elfogadni, szerinte ma foglalkozni kell a túlélők és az ő leszármazottaikat ért sérelmekkel.

Ne haragudjon, én is a túlélők leszármazottja vagyok.

- mondta erre Schiffer, majd azzal folytatta, hogy szerinte az ország érdekét nem az szolgálja, ha a pártok permanens kampányként a történelemkönyvekbe bújnak. Schiffer szerint az, hogy az ellenzék érvkészletében a XX. századi magyar múlt boncolgatása előrébb való volt, mint mondjuk a munkahelyteremtés vagy a földosztás, az bizony benne volt ebben a választási eredményben.

De ebben nincs igaza

- mondta erre Kálmán.

Ezek után még egymás szavába vágva vitatkoztak egy kicsit arról, hogy miről is kéne szólnia az ellenzéki politikának. A videó itt nézhető meg, tanulságos végignézni, Schiffer a negyedik perc környékén kezd el beszélni, 10.40 körül pedig kifejezetten kellemetlen percek indulnak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.