Ha egy okos-fontos cikket olvasol ma el, az mindenképpen ez legyen

külföld
2014 április 15., 12:02

A Toronto Starban jelent meg, és arról szól, hogy építkeznek Mekkában a szaúdi állam által megbízott kanadai cégek, amelynek alkalmazottai be sem tehetik a lábukat az iszlám szent városába. Van benne minden urbanisztikától közel-keleti diplomáciáig, de a legérdekesebb szál mégis az benne, hogy a szaúdi királyi család által favorizált vahabbita muszlim irányzat nem szereti a régi épületeket, mert szerintük azok bálványimádásra csábítanak. Ezért Mekka nagy részét úgy rombolták le, mintha Rómában a Kolosszeum vagy a Szent Péter székesegyház helyére építenének közvécéket meg Hiltont.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.