Nagyon nyert a macedón kormánypárt

külföld
2014 április 28., 03:36
comments 1

Abszolút többséget szerzett a 123 fős parlamentben a most is kormányzó Belső Macedón Forradalmi Szervezet - Macedón Nemzeti Egység Demokratikus Pártja, vagy csak röviden a VMRO-DPMNE. 43,2 százalékot kaptak, míg a szociáldemokrata vezetésű ellenzék csak 24,9 százalékot.

Az utóbbi már csalást kiáltott, véleményük szerint súlyos szabálytalanságok történtek.

A jelentős albán kisebbség körében hasonló eredmény született, a VMRO-DPMNE koalíciós partnere, a DUI 13,8 százalékot, a baloldallal szövetséges Albánok Demokratikus Pártja 5,9 százalékot kapott.

Elnökválasztást is tartottak, ezen is a kormánypárti jelölt, Gjorge Ivanov vezet 55,7 százalékkal a szocdem Szetvo Pendarovszki 40,5-et kapott. Az albánok az elnökválasztást a jelek szerint bojkottálták, mert azon sokkal alacsonyabb volt a részvétel. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.