A bizonytalanság és a kiszolgáltatottság annyira 2014!

karrier
2014 május 05., 15:49
comments 17

A Bridge Budapest idén is jól megkutatta a fiatalokat, hogy megtudják, mik a leginkább vágyott karrierutak és milyen jövőképpel kelnek és fekszenek a 20-35 év közöttiek.

A Bridge Budapest alapítóinak, a LogMeInnek, a Ustreamnek, az NNG-nek és a Prezinek szívügye, hogy mihez kezdenek a magyar fiatalok. Mint a magyar fiatalság büszke példányai, örömmel jelentjük be, hogy a tavalyi kutatásához képest kicsit nőtt a kockázatvállalási hajlandóságunk, és egyötödével kevesebben választjuk a biztonságos, alkalmazotti munkát, mint az előző évben.

Ugyanakkor a jövőképünk továbbra is kilátástalan, pesszimisták és gyanakvóak vagyunk. Szerintünk leginkább a szerencsén és a kapcsolatokon múlik minden, és nagyon félünk, hogy ellopják az ötleteinket.

A felmérést készítő Kutatólabor 828 magyarországi lakos válaszai alapján megállapította, hogy habár az üzleti siker tízből hét megkérdezett számára vonzó, az anyagi bizonytalanság továbbra is erősen befolyásolja döntéseiket. Tízből mindössze ketten választanák az önállóságot, ha bizonytalan jövedelemmel társulna. Az idősebbek és az alacsonyabb iskolai végzettségűek továbbra is biztonságra törekszenek. A válaszadók kétharmada egy évtized múlva is alkalmazottként képzeli el magát, átlagosan hat munkahelyre számítanak életükben.

Az eredmények alapján végre számunkra is világos lett, hogy legtöbben még csak álmodozunk ahelyett, hogy megragadnák a lehetőségeinket és seggest ugranának a bizonytalanságba.

Nagyon várjuk, hogy 2015-re vajon mi minden fog még megváltozni, remélhetőleg addigra a következő Árvai Péter is leleplezi magát.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.