Akkora siker volt a budapesti hajléktalanok ellehetetlenítése, hogy most Miskolc jön

gazdaság
2014 május 06., 14:24
comments 54

A miskolci "gettók és nyomortelepek" felszámolását tervezi a városi közgyűlés Fidesz-KDNP-frakciója, hogy biztonságosabb, élhetőbb legyen a borsodi megyeszékhely. Az ezt tartalmazó javaslatot a csütörtöki közgyűlés elé terjesztik - közölte Soós Attila, a frakció szóvivője keddi sajtótájékoztatóján.

A szóvivő úgy fogalmazott: a Fidesz-KDNP és a miskolci városvezetőség a biztonságos, élhető város megteremtése érdekében a közgyűlésen olyan intézkedéssorozat megtárgyalását javasolja, amely évtizedekre megalapozhatja a közbiztonságot.

A Fidesz-KDNP-frakció kezdeményezi, hogy a város "szégyenfoltjait" szüntessék meg, ami a miskolci "gettók, nyomortelepek" teljes körű felszámolását jelenti.

Tarthatatlanná vált a helyzet, néhány tucat család megkeseríti több ezer ember életét Miskolcon

- mondta, hozzátéve: a bűnözés melegágyának tekinthető gettók, nyomortelepek megszüntetése a cél.

Soós Attila szerint a a diósgyőri stadion környéki, úgynevezett számozott utcák, Lyukó-völgy, a Tetemvár, a Hideg-sor ingatlanjairól lenne szó. Azt is elmondta: akik hajlandók elhagyni a tartós lakhatásra, gyermeknevelésre alkalmatlan házakat, és a város közigazgatási határán túli településeken vesznek új, magasabb komfortfokozatú ingatlant, azoknak a támogatását javasolják a közgyűlésnek. A frakció tervezete szerint másfél-kétmillió forintot kapnának mindazok, akik elköltöznek.

Ez nem pénzkérdés

- mondta, megjegyezve: a városvezetés elszánt ebben az ügyben. A "visszaszivárgások és visszaélések elkerülése érdekében" a vásárolt lakóingatlanra ötéves elidegenítési és terhelési tilalmat jegyeznének be - tette hozzá. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.