Orbán Viktor esküszik - ÉLŐ

  • Áder János Orbán Viktort javasolja.
  • Orbán a javaslatot elfogadja.
  • Így harmadszor is miniszterelnök lesz.
  • Szombaton is ülésezik a parlament.
  • A Kossuth téren pedig nagygyűlést tart a Fidesz.
  • Élőben közvetítjük!
  • Itt pedig a fidesz.hu ustreames közvetítése a Kossuth téri nagygyűlésről:

Az is elegáns

hogy bár biodíszletnek három nőt állítottak Orbán mögé - a kamera rájuk nem fókuszált, így csak Pelcznét sikerült biztosan azonosítanom a pacákból* -, ő mégis a magyar érdek

férfias

képviseletéről szaval.

*UPDATE: a Főnök távozása után már róluk is mutattak éles képet, Gál Kinga és Mátrai Márta volt a másik két homályos folt.

Orbán: Három a magyar igazság

Ne engedjük Brüsszelbe a Tavares-jelentés tollbamondóit, de azokat se, akik fejjel mennének a falnak. Határozottan üzenjük: Tiszteletet a magyaroknak! Becsülettel, férfiasan és alázattal szolgálják majd Magyarországot a fideszes jelöltek. Három a magyar igazság, most jön a második: Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!

Orbán: A harc folytatódik

2 hét múlva EP-választást, újra meg kell küzdenünk azokkal, akik veszélyesek Magyarországra. Brüsszelben akarja elgáncsolni a bukott baloldal a magyar fejlődést. Hergelik az újságírókat, bankokat, karteleket Magyarország ellen. Csak együtt fékezhetjük meg őket!

Orbán: Megcsináltuk

Legyőztük a kishitűséget és a megalkuvást. A csőd szélén tántorgó országot visszahoztuk a tekintélyes európai nemzetek közé. Mindezt együtt vittük véghez!

Csak annyit szúrnék közbe, hogy Orbán egy órával ezelőtt, ötven méterrel odébb

még II. Rendszerváltásról beszélt, a téren, a hívei előtt viszont már

forradalomról.

Orbán: Nincs nagyobb erő az egységnél

Korábban mozdíthatatlannak hitt sziklákat is el lehet görgetni egységgel. Ez a tanulság. El akartak téríteni minket nemzeti céljainktól, azt mondták, nekünk úgyse sikerülhet. Azt akarták, hogy a történelem alakítsa jellemünket, és ne  a jellemünk a történelmünket. Az erdmény leszegett fej volt. DE! Az elmúlt 4 évben forradalom történt, valóban csodálatos dolgok. A forradalom a lelkekben ment végre.

Orbán elkezdi

Személyes köszönetet mond. Nélkületek nem sikerült volna, az önök támogatása nélkül nem sikerült volna, tegez és magáz egymás után. Tapssal köszönik meg a köszönömöt.

Jönnek! Jönnek! Jönnek!

"Hölgyeim és Uraim! a Fidesz-KDNP képviselőcsoportja és Magyarország miniszterelnöke!" - mondja Kocsis Máté. Szól a gyerekkórus, és kijönnek a Házból azok, akik e poszt első mondatában néven lettek nevezve. 

Pálnikafőzés :Đ

A téren Semjént imádták, de Szájer eggyel kevesebb lelkesedést váltott ki. Pelczné és a májusi EP-választás tapsot ért, a pálinkafőzés megóvásán pedig mindenki jót derül.

Ne szóljál be!

Szólt be az Európai Uniónak Szájer. "Üzenjük Brüsszelnek: tiszteletet a magyaroknak. El a kezekkel a magyar alaptörvénytől" - mondta. Mert az a magyarok dolga, hogy hogy nevezik az országot - nem mintha ebbe amúgy bárki bele akart volna szólni Brüsszelből.