30 százalékos áron vehetett belvárosi luxuslakást a kerületi vagyonkezelő vezetője

POLITIKA
2014 május 22., 12:14

Szerdán az online verzióban megjelent részlet alapján már beszámoltunk a Magyar Narancs eheti nagy leleplezéséről, a Szerb utca 9. szám alatti, javarészt önkormányzati tulajdonú házról, ahol

egészen prominens bérlőkör jött össze.

Ebben a házban van lakása Halkó Gabriellának, Jáksó László volt élettársának, Habony Árpád barátjának és mindkettejük üzlettársának, a Marslakók című sorozat producerének.

De nemcsak ő lakik itt, hanem Szentgyörgyvölgyi Péter is.

Mi több, ő nem is bérlő, hanem tulajdonos.

Szentgyörgyvölgyi nagyon kedvezményes áron juthatott a lakáshoz, legalábbis lakásvásárlása előtt három héttel módosították úgy a bérlakások elidegenítéséről szóló önkormányzati rendeletet, hogy az amúgy a kerületi vagyonkezelő céget vezető vevőnek csak a lakás árának 30 százalékát kell kifizetnie.

Ráadásul nem is azonnal. A rendelet alapján 25 éves kamatmentes részletfizetési lehetőséget is választhat - igaz, ez esetben az önkormányzat jelzálogot jegyezhet be a lakásra.

Szentgyörgyvölgyi lakására be is jegyeztek ilyet, 19 millió forint erejéig - ebből pedig már a lakás valódi értéke is kiszámítható:

63 millió forint

ami egy 110 négyzetméteres, teljesen felújított belvárosi lakásért reálisnak is tűnik.

De vannak még furcsaságok. A műemléki védettségű házban 2009-ben tűz ütött ki abban a lakásban, amit a hivatalosan nem itt lakó Habony is gyakran használ. A beépített szauna égett le, de a ház is károsodott. A házat és a kiégett lakást Juhász Péter, az Együtt-PM társelnöke szerint az önkormányzat saját költségén újította fel. (Via Magyar Narancs, Index, Juhász Péter közleménye)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.