A kormány a Heti Válaszból másolta ki a civil szervezetek feketelistáját

POLITIKA
2014 május 30., 13:02
comments 221

Ma reggel írtunk arról, hogy megkaptuk a fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkárságtól a problémásnak, illetve baloldalinak tartott civil szervezetek listáját.

A hivatalos kormányzati válaszként érkezett lista így nézett ki:

lista

Ez pedig itt egy oldal a Heti Válasz tavaly augusztusi számából, ami a támogatott civil szervezetekkel foglalkozott:

hetivalasz

Ez a részlet ismerős lehet:

hetivalasz2

A kormány hivatalos válaszaként érkezett listát tehát egy az egyben a Heti Válaszból másolták ki. Igaz, annak a címe még a "Soros-kompatibilis" szervezetekről szólt, most pedig már általában problémásnak, illetve baloldalinak tartják ezeket a szervezeteket.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.